svi sve znaju a niko nista ne zna
nismo jos zavrsili, kanimo se ovih dana, trazimo bregastu
ja sam mu rekao da nadjemo originalnu bregastu od 85 ili 96 kw i postavimo (od 74 kw moze ali takodjer nece moci izvuci max snagu, na 85, 96 i 110 kw su iste)
no ja mu predlazem u kompletu da skinemo i dizne, i bregastu i hidropodizace sa stranca motora kada dodje (kojeg cemo prvo isprobati te spojiti na dijagnsotiku, dogovoreno sve sa vlasnikom auto otpada, cekamo da dodje kakva pD 85 il 96 kw)
a cemo zamjeniti bregastu, i dizne i hidropodizace (jer i hidropodizaci su stavljeni zamjenski novi kao i bregasta ŠNJ marke, )
na bregastu sumnjam vec duze vrijeme
kompreisja nije ravnomjerna, na prvom je 27, na ostalim 35, 40, 48 , (al malo mi poglupo da to sto kasnjenjem ventila kompresija bude BAŠ TOLIKA, ajde malo viša, no eto i moj ćale (automehanicar) kaze da je moguce da ima toliku kompresiju na 2-3 klipa zbog bas tog pomjerenog paljenja i lose bregaste, tako da eto cekamo dobrog donora pa cemo sve pocupati i prebaciti pa pravac gradiska opet ,mora preko 200 ks da bude,
jos jedna stvar auto je trom do 2500 , nije agresivan kao ostali PD motori, a na 3000 negdje i preko do 4700 ostvaruje ovih 150 ks, tek preko 3000 obrt
te takodjer ostaje nam da provjerimo papucicu gasa, jer i ona moze zezati iako je elektronski ne ocitava kao gresku, jer auto u leru jako tromo reaguje na pritisak gasa, ono na sekund zalijepis gas do poda i umjesto da obratji skoce na preko 2000 rpm, i vise ono podigne 1200 i spusti, bukvalno drugaciji odziv n agas u niskim okretajima
pa tako ovo nabrojano je preostalo jos
RS hvala na zanimanju i pomoci (Y)