Problem BMW 525dA 2006 M57D25 177 KS

Problem BMW 525dA 2006 M57D25 177 KS

Član
;) Pozdrav forumashi. Problem s autom, nazhalost.

U pitanju je BMW 525dA 2006 godina s motorom M57D25 177 KS.
Problem:
Ujutro dok je auto hladno nakon starta 30 sec ugasi se samo (I izadje kao da je neki problem s motorom). I tako 3-4 puta, poslije toga sve radi savrsheno. Znachi nema gubitka na snazi sve ok. Na iDrive sustavu nece da izbaci nikakvu greshku. Na dijagnostici u ne ovlastenom servisu (vjerovatno je u pitanju neshto jeftinije) nece da izbaci nikakvu greshku. Po mojoj predpostavci prvo nashto sumnjam bi moglo biti gorivo. Osim toga sumnjam i na lambdnu sondu i protokomjer zraka na usisu.

Svaka pomoc/savjet je dobro doshao.


Hvala najljepshe i naravno lijep pozdrav.
 
Član
Probaj da naspes preko pola rezervara goriva. Ako ti se problem time bude resio - problem je bila pumpa u rezervaru (cesto im crkava) i pravi bas to sto si napisao ;)
 
Član
Hvala druzhe, probano. I nije urodilo plodom. Imao sam taj problem na passat-u B6. Bilo je tezhe malo upaliti auto ako stoji npr. preko noci. Ja kontam mozhda i filteri od goriva da bi mogli biti.
 
Član
Obrati paznju na gorivo. Prvo provjeri sve sto ima veze s gorivom.. Pogledaj na dijagnostici ubrizgavanje goriva. Neemoj samo gledat imal il nema greske. Udjite u deyaljnije kontrole
 
Član
da nema kakvih problema sa kljucem/kodom, provjeri i stanje akumulatora, punjenje i sl..
 
Član
Ok, hvala. Na diagnostici je bio i naravno nishta nije izbacilo. 19-og ide u ovlashteni u slucaju da ne nadjemo nekog ko bi mogao izmjeriti pritisak pumpe goriva. Jer auto je apsolutno ispravno, ali ujutro nakon prvog paljenja radi 30-ak sec i ugasi se. Poslije 3 do chetri puta pochne da radi normalno. Moguce da je pumpa od goriva stradala poslije mjesec dana voznje u Bosni. Nisam siguran gdje je sipano gorivo, ochigledno da je bilo kobno. Petrolova pumpa je ok, ali sve ostalo sumnjivo.
Covjek dodje s novom Audi A8-com i sipa za 5KM. I ono pumpashi kazhu, koji je ovo seljak tamo vamo. A ustvari covjek je provjerio kvalitet goriva. I kad je vidio da je ok, kazhe sipaj do chepa :)
 
Član
Update,

Auto je bilo u servisu na detaljnom pregledu. Ustanovljeno je da neshto nije uredu s elektronikom motora (navodno ushlo vode i zeznula se). Cijena zamjene cc~ 2700 Eur.
Naruchena je druga elektronika iz Njemachke ~400 Eura. U medju vremenu je zamijenjena pumpa od goriva, a sutra ce biti u baterija. Znachi to bi trebalo biti to. Tema zatvorena. Pozz svima, i hvala na pomoci.
 
Top