Privremena registracija

Privremena registracija

Član
Zdravo forumasi, zanima me privremena registracija vozila, ne isplati mi se stalno uzimati probne tablice, a ni registrovati na cijelu godinu pa onda odjavljivati. Auto je trenutno odjavljen, a planiram registrovati do oktobra i opet sljedece godine od aprila do oktobra.
Ako neko zna nesto vise, dobro ce doci.
Jedino sto sam uspio naci u zakonu je ovo (pod 1):
Član 25.
(Važenje registracije vozila)

(1) Registracija vozila važi godinu dana, a za privremeno registrirana vozila ovaj rok može biti i kraći od godinu dana, a najmanje 60 dana.

(2) Za vozila koja se izvoze iz Bosne i Hercegovine u cilju registriranja u drugoj zemlji, registracija vozila vrši se sa rokom važenja do 30 dana.

(3) Rok važenja registracije za privremeno registrirana vozila je godinu dana uz mogućnost produženja za još godinu dana.

(4) Za traktore, radne mašine i motokultivatore, kao i vozila na motorni pogon čija zapremina motora ne prelazi 50 cm³, važenje registracije nije vremenski ograničeno, uz obavezu posjedovanja stikera naljepnice i polise o osiguranju vozila koje ne smiju biti starije od godinu dana.
 
Član
Za to ti se najbolje raspitati kod ovih u osiguranju gdje registrujes auto
Kontaktirao sam ih par preko E-Maila, rijetko sam kuci, prosli godisnji u Sarajevo osiguranju uzeo policu za probne tablice na 10 dana. U VGT su mi rekli potrajat ce proces do 5 dana, nema tablica u MUPu itd itd. a lezoserima bilo mrsko radit.
Mozda neko od forumasa praktikuje sezonsku voznju pa moze reci vise, vidjet cemo. Ako ne, raspitat cu se kad budem kuci.
 
Član
A kako bi bilo da se reg auto normalno pa da se poslije 2 mj odjavi ? Da li se dobiju nazad pare od osiguranja ?
 
Top