Prijedlog za zvučnike...

Prijedlog za zvučnike...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Tražio sam u oglasima kenwoodove zvučnike koji postoje za ugradnju u austu g na već postojeća mjesta (šaraf na šaraf) :D pa sam sasvim slučajno naletio na adaptere... znači momak će mi donijet adaptere u Mostar na street race krajem septembra... Do tada mi treba slijedeća info...

Koje mi zvučnike preporučujete, 17ke i idu u vrata na fabričko mijesto... Da su bolji od ovih fabričkih koliko toliko... i naravno bez pojačala i zezancija (nemam potrebe za tim trenutno) da mi fino svira na playeru...

pozdrav.

Član
marko_v je napisao(la):
koji cd-player :icon_rolleyes:

DLS imas najbolji izbor :cool:

CD mi je fabrički, vratio opelov da bi mi radile komande na volanu... zasad tako, imam nekih prečih stvari od onog adaptera za player... pa ću kasnije uzeti neki bolji i adapter da mi komande rade... mislim da je ovaj opelov dosta jak...

Znači neke DLS neću fulat... kakav je pioneer? jer imam neke playere sa adapterom u ponudi pa da mi sve bude u komadu poslije :D a čuo sam i da alpina ima adapter za komande na volanu... pa možda nešto od tog bude... ali za sada ne...

Početnik
da adapteri postoje vec 856 godina i kostaju 18km cini mi se..

adapteri zakomande na volanu i display takodje postoje za Alpine HU ,

Član
pa ako nisi financiski ogranicen bolje uzmi DLS nego pioneer.......
isto tako ako si mislio kasnije ubacivati alpine HU imas alpine i zvucnike pa da bude sve u kompletu.....samo sve ima svoju cijenu.... ;)

Član
muha je napisao(la):
da adapteri postoje vec 856 godina i kostaju 18km cini mi se..

adapteri zakomande na volanu i display takodje postoje za Alpine HU ,

Znam Muha da postoje, tražio sam ali niko nije znao gdje ima nabavit... pa mi dao kolega iz teama svoje koje je on skinuo a došli mu na autu naprijed kad je uvezao iz Njemačke... tek mi je prije par sati na opel team forumu kolega rekao da ima kod vas kupit, i da.. koštaju kao što si rekao 18 km...

Nisam kući trenutno, pa ću sutra ili prekosutra vidjet koji su nazad zvučnici, kažu mi 17ke, ali odokativno što sam vidio nema šanse da su... manje mi puno izgledaju... dok vidim tačno pa kupim još 2 adaptera.

Marko zasad ću ići DLS neke, nisam ograničen, ali nisam se ovim zanatom nikad haman bavio... tako da sam slabo upućen pa rado kupim savjete vas koji bolje znate... Netreba mi ništa pretjerano, samo hoću fin zvuk... Nebih inače ništa dirao da mi nije jedan zvučnik počeo da zuji, mijenja zvuk i td... neznam koji mu je đavo, valjda mu došao kraj hehe

pozz.

Početnik
cuj neznas dje se ima kupiti nesto vezano za autoakustiku kod nas :) pih da i to cujem ...

nazad su ti 13cm zvucnici

naprijed imas DLS K6 , 140KM Alpine SPG17CS 199KM ..

to je iz donejg cjenovnog ranga kompo systema...

Član
muha je napisao(la):
cuj neznas dje se ima kupiti nesto vezano za autoakustiku kod nas :) pih da i to cujem ...

nazad su ti 13cm zvucnici

naprijed imas DLS K6 , 140KM Alpine SPG17CS 199KM ..

to je iz donejg cjenovnog ranga kompo systema...

Bravo, hvala za info... čak sam i opkladu dobio kilo pečenja od sinoć... :) nisam ćorav da ne vidim da je manje od 17cm nazad... ovaj me ubjedi lik da je 17... eboga tito i kladio sam se bez mjerenja hehe

Hvala ti za info, pa kad me put u narednom periodu nanese u Sa, svratim da neke uzmem za naprijed od navedenih...

pozdrav.

Član
ja mislim da su i napred i nazad 13 cm......imas jos one ispod sajbe,10 ili 8 cm,ja sam radio jednom prijatelju ziku u astri i njih uopste nisam spajao,na glupom mi mjestu nekako.... :D sad sam tek pogledao o kojoj se tacno astri radi,stavis neke DLS-ove ili alpine 13 ali sa twiterima i skretnicam i fino bi to trebalo da radi,mada bi i neko pojacalce dobro doslo ali i preko playera dobri zvucnici se fino cuju......

Član
Sorry za off, Muha sta su DLS K6 novi 140km u setu sa tweeterima ?
P.S Antrax ako je ova cijena DLS-a kupuj ga, slusao neki dan kod kolege, savrseni su...

Početnik
jeste K6 140KM, a nije problem za dostavu bilo gdje u BiH :) platis na racun i dobijes kuci , ne mices nidze

Član
muha je napisao(la):
jeste K6 140KM, a nije problem za dostavu bilo gdje u BiH :) platis na racun i dobijes kuci , ne mices nidze

Tnx na info i savjetima... još mi ih fali hehehehe Bahnem ja muhaem do vas kad dobijem adaptere, da vidim kakvo je stanje kod vas i sl... jer ovako konkretno s neta, slika, ponuda i sl. nemože čoek ništa konkretno odlučit...

Naručio bio lonac zadnji i danas me zovu da nema onaj što sam ja naručio, tj. ima isti ali završetci ovalni, nisu okrugli... samo to razlika, cijena ista... i odustanem...

Isto zadnji spojler na šajbu što ide neću da naručim nigdje, nisam ni u koga vidio, a u ponudi imaju 3 slična... dok ne naletim negdje da neko ima na stanju i vidim, tek onda... tako ću za sve od sada radit :D

Početnik
okej samo izvoli doci, a spojler ima Rieger pogledaj katalog na

http://www.rieger-tuning.de/0_BK_2009_V1/index.html to ti lako nabavim ako ti se nesto svidja

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.