Prijedlog i molba za pomoć

Prijedlog i molba za pomoć

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prijedlog:
Ja ove godine planiram napokon u Srebrenicu na godišnjicu ici sa biciklom iz Mostara i šaljem i vama prijedlog ako još neko hoće i može isto uradit da zajedno idemo a da nam centar polaska bude Sarajevo.Pođemo svi iz svog grada i onda zajedno iz Sarajeva.

A sada Molba:
Da li neko od vas zna da li je moguće dobiti za ovakav pohod pratnju policije Sarajevskog kantona i pratnju hitne.Prošle godine tj. 2009. sam počeo vadit dozvole mjesec dana ranije i nisam uspio zato vam ovako rano pišem jer nebih da i ove godine ostanem kuci da neodem.
Ako neko ima informaciju o tome da li se može dobit pratnja nek javi ovdje

Hvala unaprijed svima koji budu htjeli pomoći

Član
Zao mi je sto sam tako daleko rado bih isao s tobom, a sto se tice dozvole postoji neka mogucnost da dobiejes ali to je vrlo tesko gotovo ne moguce. Morao bi ispunjavati neke uslove, a i logicno je na sta bi licilo kad bi svako htjeo da uzme biciklo da se provoza i oni da za tobom posalju jedno patrolno vozilo.

Član
ideja ti je za deset,svaka cast,samo s obzirom kakva nam je drzava mislim da je tesko dobit dozvolu za tako nesto

Fiste je napisao(la):
Zao mi je sto sam tako daleko rado bih isao s tobom, a sto se tice dozvole postoji neka mogucnost da dobiejes ali to je vrlo tesko gotovo ne moguce. Morao bi ispunjavati neke uslove, a i logicno je na sta bi licilo kad bi svako htjeo da uzme biciklo da se provoza i oni da za tobom posalju jedno patrolno vozilo.

Drug ako mogu da te tako nazovem oni ako pošalješ pismeni zahtjeh trebaju ovo da odobre jer imas razlog,dore podatke o zahtjevu i njihovo je da usviojiš a nije malo 330 kilometara preći da te niko neprati

ArminM je napisao(la):
ideja ti je za deset,svaka cast,samo s obzirom kakva nam je drzava mislim da je tesko dobit dozvolu za tako nesto

Drug pokusat cu nada zadnja umire

Član
[/quote]

slazem se s tobom,da smo mi svi kako treba ti bi imao podrsku kakvu mozes samo zamislit,al et,sve ti je jasno,,samo naprijed,izvjestavaj nas kako ide,mozda bude jos clanova koji bi isli s tobom

Član
a ja sam inace iz Srebrenice moj grad he i imas moju podrsku,,lijep prijedlog,,,problem mi je bicikl koji sam nedavno prodao,,,hm

ArminM je napisao(la):

slazem se s tobom,da smo mi svi kako treba ti bi imao podrsku kakvu mozes samo zamislit,al et,sve ti je jasno,,samo naprijed,izvjestavaj nas kako ide,mozda bude jos clanova koji bi isli s tobom
[/quote]

Naravno da ću izvještavat o svemu
ali hvala sponzorima koji budu spremni izdvojit novac da finansiraju odlazak

AnDel je napisao(la):
a ja sam inace iz Srebrenice moj grad he i imas moju podrsku,,lijep prijedlog,,,problem mi je bicikl koji sam nedavno prodao,,,hm

Drug ja nikad nisam imao dobro biciklo i vozio sam sve i svašta i svačije
tako i ovaj put neću ici sa svojim nego uzet u jednom turističkom klubu biciklo i oni su ujedno sponzori
imaju pravo dobra bicikla CApriolo i sva su nova

Član
ADO MOSTAR je napisao(la):
ArminM je napisao(la):

AnDel je napisao(la):

tako i ovaj put neću ici sa svojim nego uzet u jednom turističkom klubu biciklo i oni su ujedno sponzori
[/quote]

eto drug ja cu se potruditi da ti se pridruzim ima jos do toga,,,hoce i meni dati bicikl,,,

vw_damir je napisao(la):
Vala ako bude sve kako treba, a hoce aBd, ja cu se potrudit da ti se pridruzim;)

Nadam se da ćemo zajedno od Sarajeva zajedno sa još par humanista krenut prema Srebrenici

AnDel je napisao(la):
ADO MOSTAR je napisao(la):
ArminM je napisao(la):

AnDel je napisao(la):

eto drug ja cu se potruditi da ti se pridruzim ima jos do toga,,,hoce i meni dati bicikl,,,
[/quote]
Brate dođeš u Blagaj kod Mostara ja te upoznam sa predsjednikom kluba i kazes za sta je i oni ti daju biciklo

Član
Ima vec dve ili tri godine, vozi se "Srebrenica"... Polazak Bihac, ide se preko Sarajeva izmedju ostalog, krajnja destinacija su Potocari...
To je u organizaciji jednog biciklistockog kluba iz Bihaca, BBK Igman i mislim da su i Zenicani takodje u organizaciji...
Ekipa je svake godine sve brojnija...
Raspitajte se malo na www.ciklocentar.com forumu, tu je sve u vezi sa ovom voznjom, ukoliko zelite da se prikljucite blogovremeno se informisite. Za pocetak trebace vam malo treninga i odgovarajuci bicikl (ispravan i pouzdan).
Inicijativa je odlicna! ;)

deez je napisao(la):
Ima vec dve ili tri godine, vozi se "Srebrenica"... Polazak Bihac, ide se preko Sarajeva izmedju ostalog, krajnja destinacija su Potocari...
To je u organizaciji jednog biciklistockog kluba iz Bihaca, BBK Igman i mislim da su i Zenicani takodje u organizaciji...
Ekipa je svake godine sve brojnija...
Raspitajte se malo na www.ciklocentar.com forumu, tu je sve u vezi sa ovom voznjom, ukoliko zelite da se prikljucite blogovremeno se informisite. Za pocetak trebace vam malo treninga i odgovarajuci bicikl (ispravan i pouzdan).
Inicijativa je odlicna! ;)

Hvala na ovim informacijama ovo je ono što mi je trebalo

Član
Inace... ovakav pohod trenutno nema pratnje niti podrske, jer ne znam koliko ste upoznati sa polozajem biciklista u saobracaju, besmisleno je traziti nesto tako. Neka minorna podrska patrole moze se naci pri ulazu u gradove, ali najbitnije je da se biciklisti sami cuvaju. Ja se aktivno bavim rekreativnim biciklizmom, prelazim preko 8.000 km po sezoni i mogu da priznam da mi otvorene magistrale predstavljaju najveci problem i strah u voznji. Bio sam u situacijama gde odvozim turu od 120 km po planini i 15km asfalta u povratka na relaciji Tarcin-Ilidza mi predstavljaju najtezi deo puta.

deez je napisao(la):
Inace... ovakav pohod trenutno nema pratnje niti podrske, jer ne znam koliko ste upoznati sa polozajem biciklista u saobracaju, besmisleno je traziti nesto tako. Neka minorna podrska patrole moze se naci pri ulazu u gradove, ali najbitnije je da se biciklisti sami cuvaju. Ja se aktivno bavim rekreativnim biciklizmom, prelazim preko 8.000 km po sezoni i mogu da priznam da mi otvorene magistrale predstavljaju najveci problem i strah u voznji. Bio sam u situacijama gde odvozim turu od 120 km po planini i 15km asfalta u povratka na relaciji Tarcin-Ilidza mi predstavljaju najtezi deo puta.

Znam prijatelju jer vozim Blagaj Mostar i svaki put kad dođem kuci zahvalim Bogu sto sam uopšte živ
jer kakve sve budale voze po cesti nemoguce opisat

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.