Prije i poslije, katastrofa u Japanu

Prije i poslije, katastrofa u Japanu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
xzone je napisao(la):
erol_brcak je napisao(la):
I ja kazem, sto se ne desilo Americi, je*em ja svakog ko simpatizira Ameriku i americku vladu i njohov nacin poslovanja kad im nesto nije po volji, primjerice Irak.

Japan je jedna tako cestita zemlja, sva vozila bolnice u Brckom su donirana od strane Japana, izmedju ostalog, a evo jos jedan dokaz te njihove humanosti i cestitosti.

Nevjerovatno:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/dok-svijet-pomaze-njima-japanci-pomazu-hrvatskoj-donirali-30000-eura-za-obnovu-ambulante-kod-petrinje/542559.aspx

POTPIS I TO VELIKI svaka cast

I ja se potpisujem. Napio bih se od sreće da se ovo desilo u Americi. Ma slavio bih 3 dana.:cool:
Žao mi ovih vrijednih crva, ali i dalje ne mogu da vjerujem kako nema panike kod njih, kako su i dalje organizovani, nema frka, tolerancija i dalje na nivou, mirno stoje u redovima i čekaju svoje što im pripada,...;)

Član
I ja kazem, sto se ne desilo Americi, je*em ja svakog ko simpatizira Ameriku i americku vladu i njohov nacin poslovanja kad im nesto nije po volji, primjerice Irak.
Tu se slazem.. al nas narod odmah po narodu SAD, dabogda njima i sl..

Moja majka zivi tamo i znam vrlo dobro situaciju.. vecina stanovnika i nezna za Irak (sta se desava tamo) il sta vec znam.. da negovorim o tome gdje se trosi njihov novac i u kakve svrhe

Član
Mojih dosta drugova zivi u SAD i kaze da ameri u vecini ne znaju gde je Srbija ili Jugoslavija, a bombardovali su je 99.god. Tu se slazem, ali to je samo zato sto su nacija debila, pa ih nista ne zanima jer im je lepo sto im je vlast omogucila da se bogate na tudjoj nesreci!

P.S. Mrva, nisam rekao dabog da i njima ni u jednoj recenici!

Član
Mrva je napisao(la):
Tu se slazem.. al nas narod odmah po narodu SAD, dabogda njima i sl..

Moja majka zivi tamo i znam vrlo dobro situaciju.. vecina stanovnika i nezna za Irak (sta se desava tamo) il sta vec znam.. da negovorim o tome gdje se trosi njihov novac i u kakve svrhe

@Mrva, u tome i jeste problem što ne volim te Amere. Ništa ne znaju, ponešto načuju na TV-u i prema tome se vode. Da sad pitaš prosječnog Američkog debila, rekao bi ti da ih čitav svijet napada, a da se oni samo brane, podržavaju svoju vojsku i njohove napore da ih odbrane od terorista, bla, bla, bla,... Kontaš o čemu se radi, a ovdje niko nije spominjao tvoju majku i slične ljude koji žive tamo. Oni su malo više osvešćeni i znaju o čemu se radi. Pa znam kad mi je ujak došao iz Kanade i počeo da se sprda kako naš narod sa ovih prostora nije normalan šta je sve čuo o nama, naravno, zna kakvo je stanje, pa mu smješno i kaže ne može opet nekima objasniti, neće ljudi da vjeruju,... Da ne kenjam puno, znate svi na šta mislim.;)

Član

Japan je jedna tako cestita zemlja, sva vozila bolnice u Brckom su donirana od strane Japana, izmedju ostalog, a evo jos jedan dokaz te njihove humanosti i cestitosti.

Nevjerovatno:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/dok-svijet-pomaze-njima-japanci-pomazu-hrvatskoj-donirali-30000-eura-za-obnovu-ambulante-kod-petrinje/542559.aspx

Bgm otkad ti vidje onaj video kako unistavaju Hondice nemozes ih zamislit :lol:

Zao mi ovog naroda, ali poznavajuci njihov red i disciplinu oni ce ovo obnovit u najkracem mogucem roku ;)

Član
Eh ovako. Idemo redom:icon_biggrin:

Pričate o japancima kao o nekim anđelima na zemlji. S kime su japanci bili u savezu za vrijeme II svjetskog rata? :D Znam, pojedinac teško može utjecati na globalnu politiku, no ipak. Iznimno cijenim njihovo poštenje i vrijednost, no da su anđeli na zemlji, ne.

Što se tiče Amerike, da vi imate sve u životu, ne bi se previše obazirali na neke iračane i bosance. Govorim o običnim građanima.

A potres. Iz čisto građevinskih razloga nije mogao zadesiti bolju zemlju. U Japanu se poštuju zakoni i struka. BiH se nalazi u 6,7 i 8 potresnoj zoni. Da nas pogodi i mnogo slabiji potres od ovoga što je bio u Japanu, vjerujte, cigla na cigli ne bi ostala u cijeloj državi.

Prema tome, uživajmo dok možemo:D

Član
vec sam rekao, zamislite da je nas drmnulo slicno... ne bi ni jedna zgrada ostala citava...
koliko je ono rihtera drmnulo banjaluku, oko 6 rihtera, pola grada stradalo...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.