OggyBoy je napisao(la):Ili ne shvatate ili ne želite da shvatite.:icon_confused:
Ljudi, stranci dolaze jer im naša banda dozvoljava da nas izrabljuju. Strancu nije mnogo ni 1000KM dati platu radniku, jer u inostranstvu MORA dati i duplo, ali naša govna im dozvoljavaju da nas izrabljuju za 400, 500KM i da radiš kao crnac.
Meni lično je drago što se nešto radi i kod nas i što će svijet vidjeti da imamo potencijal, ali ne treba im dozvoljavati da nas toliko omalovažavaju i podcjenjuju, to je poenta priče.
aServis je napisao(la):U bih se pravi dosta kvalitetnih stvari, iskoristi se samo radna snaga i izvoz...čim skoči cijena radne snage stranci papa.... a druga stvar jestel se zapitali koji kadar tu radi? veliki br ljudi je tu sa zanatom i osnovnom školom...itd...to je ta cijena kadra u bilo kojoj firmi....itd..
pioneer_09 je napisao(la):OggyBoy je napisao(la):Ili ne shvatate ili ne želite da shvatite.:icon_confused:
Ljudi, stranci dolaze jer im naša banda dozvoljava da nas izrabljuju. Strancu nije mnogo ni 1000KM dati platu radniku, jer u inostranstvu MORA dati i duplo, ali naša govna im dozvoljavaju da nas izrabljuju za 400, 500KM i da radiš kao crnac.
Meni lično je drago što se nešto radi i kod nas i što će svijet vidjeti da imamo potencijal, ali ne treba im dozvoljavati da nas toliko omalovažavaju i podcjenjuju, to je poenta priče.
Neko je dao ljudima priliku za posao i zaposlio toliki broj ljudi. Ako su svi prijavljeni, onda on ne daje samo radniku 500 KM već na to plaća i dodatne troškove penziono, socijalno ili šta već. Tako da su i to lijepe pare opet na tu količinu.
Vama, nekima, bi izgleda bilo bolje da ta 1000 ljudi ne radi nego da ima ikakvu platu.
Evo covjek ima toliko posla i toliko ljudi. Pa najveci domaci trgovacki lanac u BiH Bingo ima zaposlenih puno vise nego taj jedan prevent, i ljudi kazu plata nije neka. A opet se veliki broj ljudi koji su bez posla bore da udju u jedan Bingo i da dobiju tu posao, jer nemaju gdje drugo raditi. A danas nije lako doći i zaposliti se u jedan Bingo kao što je to nekad bilo.
Astra je napisao(la):prevent izrabljuje svoje radnike maximalno, a ovo radno vrijeme 8 sati, samo cu se nasmijat :icon_confused: vjerovatno se radi blizu 12 sati, i subota i nedelja.. ali u svakom slucaju, meni je jako drago za nova radna mjesta..
za prevent si fuloo drug mi tu radi neki je sefic necega nesto provjerava i ima platu oko od 1100km jest da radi u smjenama od 8h i30m stim da ima pauzu od tih 30min jesu mozda nocne smjene teske al skontaj 1100km svaki mjeec,. a plata obicinim radnicima je oko 600km stim da su svi ti il sa srednjom il osnovnom a naravno ima i vecih i to da ih izrabljuju pa jedino se radnici ne izrabljuju u drzavnim institucijama i na budzetu tamo je malo drugacije,.,sub3r je napisao(la):Astra je napisao(la):prevent izrabljuje svoje radnike maximalno, a ovo radno vrijeme 8 sati, samo cu se nasmijat :icon_confused: vjerovatno se radi blizu 12 sati, i subota i nedelja.. ali u svakom slucaju, meni je jako drago za nova radna mjesta..
a informacije su od ?