Preporuka za ugradju folija (kome otici da uradi)

Preporuka za ugradju folija (kome otici da uradi)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
eto vidi kod mene na avataru slika,bas se vidi bocna strana,i vidi razliku u staklu s folijom i staklu bez folije,kod mene je 80% tamno,,mislim da ti ne treba toliko,nema problema ni navece kad se vozi,ali ne treba to toliki postota,do 50% sasvim solidno;)

Član
Outrage je napisao(la):
ZELA GTI je napisao(la):
Outrage:Nije to baš tako naivan posao kao što ga ti predstavljaš.Od jeftinih folija nemaš ništa što se tiče bilo kakve zaštite od sunca ili uv zračenja.Baš suprotno,bit će ti još gore

Momak se sam izjasnio da ne zeli nikakve profesionalne folije vec obicnu foliju sto se ima kupiti po shopovima...sta sam ja tu lose rekao sem da sam na jednom staklu pokusa postaviti da djaba ne baca pare....

Nisi ništa loše rekao,sve okej;)

Ja sam htio reći da razlika u cijeni nije uopće velika,a kvaliteta je neusporediva

Ma vec sam rek'o da ne planiram llumar raditi na ovako staro auto, da vozim skupo novije auto, normalno da bi uradio samo llumar i nista drugo, a ovako na staro auto ne pada mi napamet toliko para davati! Vec smo rijesili, sam cu pokusati uraditi i to je to...

Admini kad dodju nek' lokaju temu!

BHT Ovisnik
evo ti vidi sam sam sebi radio,jest da sam 2 paketa potrosio ni zasto,al to je pisanih 10km i sad znam kako ide,jedna rola je duga 3m,znaci sa 2 mozes odraditi cijelo auto,a ako se ustelis mozes kasnije nekome
http://www.bhtuning.com/jetta-mk2-coupe-update-folije-i-hu-t-27575-40.html

u mame na jetti njenoj su ove pijačarske vec 7 godina,auto je sa 4 vrata,sjecam se nikada nisam imao potrebe nazad otvarati prozor,od sunca je stitilo dobro bar 3-4 godine,sada su vec izbljedile,al sta drugo ocekivati,to i nije lose

CoL3-99 je napisao(la):
evo ti vidi sam sam sebi radio,jest da sam 2 paketa potrosio ni zasto,al to je pisanih 10km i sad znam kako ide,jedna rola je duga 3m,znaci sa 2 mozes odraditi cijelo auto,a ako se ustelis mozes kasnije nekome
http://www.bhtuning.com/jetta-mk2-coupe-update-folije-i-hu-t-27575-40.html

u mame na jetti njenoj su ove pijačarske vec 7 godina,auto je sa 4 vrata,sjecam se nikada nisam imao potrebe nazad otvarati prozor,od sunca je stitilo dobro bar 3-4 godine,sada su vec izbljedile,al sta drugo ocekivati,to i nije lose

Ma ne planiram ja to auto i onako dugo voziti pa mi je svejedno hehe.. A, eto odluka je pala, sam sebi cu to pokusati odraditi i rijesena stvar :D

BHT Ovisnik
e pa eto,u mene ti je isto postotak oko 30 %,a zasto davati nekome novce kad za 10km i malo samo živaca mozes sam nauciti

Član
ZELA GTI je napisao(la):
Ja sam otišao u lumar radionu i ugradio folije na svim staklima osim na šajbi za 180 km.Dok mi je jedan lik nudio ugradnju folija sa tržnice za 140 km.Vjeruj mi,ta razlika od 40 km je vrijedila.Ne znam o kojim folijama je riječ kod tog tvog kolege i po čemu si zaključio da je bolje s njima nego bez njih.Čim su folije jeftine,nemaju zaštitu od uv zračenja i prema tome je svaka rasprava o njihovoj kvaliteti smješna.Kao da porediš sunčane naočale s tržnice od 10 km i neke kupljene u optičarskoj radnji.Radi kako želiš,ja ti rekoh moje mišljenje

p.s. zaboravih reći o garanciji te o ogromnoj razlici u vidljivosti iznutra.Kod mene su folije sa 90% zatamljenjem,vidljivost je i po danu i po noći izvanredna,skoro da nema razlike sa folijama i bez njih

Ne znam koji je to kreten trazio 140 KM za obicne folije :icon_mad:
A nije bas mala razlika u cijeni izmedju Lumar i pijace :icon_rolleyes: kod nas je Lumar oko 240 KM ne bitno koje auto sto je previse za neko starije auto kao sto momak i rece ....

Nego posalji PM Trizexu cojk cini cuda i sa obicnom folijom :cool:;) a nece ti biti skupo malo se do TZ provozas i uradi ti ;)

Pricali smo ja i on, vec, a malo vise od 100 km mi je u oba smijera, a trenutno sam slab sa vremenom da idem do Tuzle, vec kako smo rijesili, probat cu ja, ako ne bude islo, trizo ce popravljat hehe!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.