Preporuka za ugradju folija (kome otici da uradi)

Preporuka za ugradju folija (kome otici da uradi)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eee nije pitanje, sta sa policijom i tehnickim. Da ne bude ima milja tema. Interesuje me u okolici Gradačca kome da odem da mi uradi folije. U pitanju je Vectra A, posto je to staro auto, ne trebaju meni neke extra kvalitetne folije tipa Llumar i to, ne daju mi se pare na to, vec neke obicnije, neki blazi postotak oko 30% hocu da uradim bocna prednja i zadnja stakla! Ako neko zna kome se obratit da jeftino to radi, da odradim to, zagrijalo je, a u mene nix klimanzi, pa folije valja lijepit!

Član
A kolega zasto nebi sam sebi poljepio folije kad si vec odlucio koristiti ove obicne ...kupis paklo folija odvojis koji sat i sredis si to lijepo ;) nikakvo mudro slovo !

Ma gledao sam procedura kakva je, brine me da necu zasrat sta da izvines na rjecniku, pa sebi napraviti vise stete nego koristi!

Član
Ma nemozes napraviti stetu veliku nikako :) uzmes paklo folija i uzmi jedan prozor pokusaj uraditi...ako vidis da ti neide opet mozes ostatak folije iskoristiti i nekome dat da ti poljepi...ali ovako si bar pokusao,a uspjet ces sigurno i ustedit ces jedno 20-30 km koliko vec se to naplacuje neznam !

Član
Outrage:Nije to baš tako naivan posao kao što ga ti predstavljaš.Od jeftinih folija nemaš ništa što se tiče bilo kakve zaštite od sunca ili uv zračenja.Baš suprotno,bit će ti još gore

Član
normalno,u potpunosti se slazem sa kolegom,kad vec neces radit lumar onda kupis sebi folije i sam sebi polijepis,bar to nije nesto tesko,na jednom staklu se nauci,ostale odradi kako treba i to je to,ne vidim svrhu vozit nekom da ti to radi,,,kod mene prijatelj radi cjener po staklu,pa ti sad vidi,,milion posto ti se ne isplati platit nekih 50 km za lijepljenje obicnih folija;);)

ZELA GTI je napisao(la):
Outrage:Nije to baš tako naivan posao kao što ga ti predstavljaš.Od jeftinih folija nemaš ništa što se tiče bilo kakve zaštite od sunca ili uv zračenja.Baš suprotno,bit će ti još gore

Ne bi se slozio, jaran ima folije na autu, nisu najjeftinije, al' i nisu nesto extra skupe, 'nako-'nako solidne sta reci, i razlika u autu je osjetna, tako da ne bi se slozio da ce biti gore!

Član
poznajem lika koji je stavio sebi te jeftine folije covjek nije znao kako da vozi po noci jer se nista nije vidjelo

Covjek se uci dok je ziv, tako kazu! Oticu onda na koridor i kupiti sebi te folije i probat sam, pa cemo vidit kako ce ispast :D

Član
ZELA GTI je napisao(la):

Momak se sam izjasnio da ne zeli nikakve profesionalne folije vec obicnu foliju sto se ima kupiti po shopovima...sta sam ja tu lose rekao sem da sam na jednom staklu pokusa postaviti da djaba ne baca pare....

duurma je napisao(la):
poznajem lika koji je stavio sebi te jeftine folije covjek nije znao kako da vozi po noci jer se nista nije vidjelo

Neki nemaju granice, uzmu skroz tamne, jaran ima blag postotak i vozi normalno, a po dani razlika je u autu od obicnog stakla, a navece normalno vozi!

Član
almir_gr je napisao(la):
Covjek se uci dok je ziv, tako kazu! Oticu onda na koridor i kupiti sebi te folije i probat sam, pa cemo vidit kako ce ispast :D

Ma samo srestvo za stakla dobro nakvasi stakli,makni se u hlad da mozes baratat folijom kad je stavis...mozes je i skinuti pa ponovo pokusavati...sve dok ti je staklo vlazno tako da imas dosta fore da greske ispravis...

Good Luck !

Član
Outrage je napisao(la):
ZELA GTI je napisao(la):

Momak se sam izjasnio da ne zeli nikakve profesionalne folije vec obicnu foliju sto se ima kupiti po shopovima...sta sam ja tu lose rekao sem da sam na jednom staklu pokusa postaviti da djaba ne baca pare....

i ja se slazem s tim,kako sam napisao vec u prethodnom postu,ne isplati se placat nekome da ti lijepi te obicne folije,ko da za to treba bit nesto posebno pametan,jedino ako covjek nema volje a ima para,neka ga onda

@Zela, neznam za tebe, al' za sebe znam da je preko 100 KM da uradim samo bocna stakla llumar, to mi je van pameti da radim na autu koje je staro 20 godina! Nije to auto od 10000 KM pa skupa folija se i ne osjeti u njegovoj vrijednosti, a te pare kad pogledas vrijednost mog' auta i koliko je staro, osjeti se pravo!

Član
Ja sam otišao u lumar radionu i ugradio folije na svim staklima osim na šajbi za 180 km.Dok mi je jedan lik nudio ugradnju folija sa tržnice za 140 km.Vjeruj mi,ta razlika od 40 km je vrijedila.Ne znam o kojim folijama je riječ kod tog tvog kolege i po čemu si zaključio da je bolje s njima nego bez njih.Čim su folije jeftine,nemaju zaštitu od uv zračenja i prema tome je svaka rasprava o njihovoj kvaliteti smješna.Kao da porediš sunčane naočale s tržnice od 10 km i neke kupljene u optičarskoj radnji.Radi kako želiš,ja ti rekoh moje mišljenje

p.s. zaboravih reći o garanciji te o ogromnoj razlici u vidljivosti iznutra.Kod mene su folije sa 90% zatamljenjem,vidljivost je i po danu i po noći izvanredna,skoro da nema razlike sa folijama i bez njih

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.