Pravljenje rollbar-a u Sarajevu?

Pravljenje rollbar-a u Sarajevu?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
imam mozda jedno glupo pitanje: mozes li napraviti one drzace na stolu i zagrijavat cijev i savit je ???

Član
edo_16v je napisao(la):
Centralni luk mora biti iz jednog dijela, nikakva koljena, varenje itd..
koji je to centralni luk posto i ja moram da radim rol bar pa me zanima mozes mi to slikati moze i na pm hvala

Član
kao sto obecah isao sam danas i majstor kaze: "radili smo ta cuda i vani i unutra na puno auta, ali niko nije trazio savijanje pod uglom 90 a da je cijev u jednom komadu - te stvari radimo sa koljenima jer sine nemoguce je saviti cijev pod tim uglom a da nema deformiteta" Bila mi je namjera pomoci jer znam da je radio ljudima cak i splavove pravio...

Početnik
punisher je napisao(la):
imam mozda jedno glupo pitanje: mozes li napraviti one drzace na stolu i zagrijavat cijev i savit je ???

cijevi se moraju savijat na hladno:icon_smile::icon_smile:;)

Esmir_crx je napisao(la):
edo_16v je napisao(la):
Centralni luk mora biti iz jednog dijela, nikakva koljena, varenje itd..
koji je to centralni luk posto i ja moram da radim rol bar pa me zanima mozes mi to slikati moze i na pm hvala

centralni luk ti je onaj luk iza prednjih sjedista sto se postavi dakle luk u B stubu...koji ima oblik slova U samo naopako hehe;)

a u koliko stopa vezanja si planirao radit....i nasao sam ti cjena gotovog sa homologacijom je 480 eurica:icon_confused:

Početnik
edo_16v je napisao(la):
Izgleda da ipak ovi u TTO mogu to savit, sutra nosim skicu pa ce mo vidjeti..

prijatelji negdje sam citao u nekom pravilniku za rally da se smije upotrij*iti i cijev koja se def prilikom savijanja dakle cijev koja je postala jajasta ali pod uslovom da suzenje nije vece od 10% od precnika cijevi i da se mora ojacati sa jednim kosnikom ispod krivine...ajd nadam se da sam pomogao ako nadjem c/p cu ovdje pa procitaj hehe:icon_smile:;)

Član
Uspio sam naci konacno, mada je fi 45 ali sa stjenkom debljine 3mm..

Covjek koji to moze savijati nalazi se u sokolovic koloniji, zove se Samir, tel 061251615 ako nekome zatreba da se ne muci kao i ja ;)..

Sto se tice materijala, razne vrste cijevi od fi 1 do fi 500, besavne, savne itd mozete naci u firmi METAL CENTAR u krugu energoinvesta..

Član
Danas sam preuzeo cijev i zadovoljan sam, dobro je ispalo, sve preporuke za majstora.. Bice slike u mom projektu dok prikupim ostatak materijala..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.