Član
Da li je pametno prati ga sa hladnom vodom npr doma direkt sa česme (slavine) :icon_question:
zadnja-kocnica je napisao(la):Da li je pametno prati ga sa hladnom vodom npr doma direkt sa česme (slavine) :icon_question:
trizex je napisao(la):Prljav motor je sretan motor.
Ta teorija me jos nije iznevjerila
mara- je napisao(la):Najgore što postoji raznih savjeta, neki kažu ni slučajno na ladan, nego na vruć jer će voda isprariti i brže će motor biti suh. A meni je čak nacrtano iznad neke elektornike da se ne pere, e sad da li važi samo za taj dio ili za cijeli motor, ne znam, uglavnom se i ja držim ovoga što trizex kaže.
XTech je napisao(la):Eh ovako, znam da dižem staru temu ali je ovo stvar koja je manje više uvijek aktuelna pa da ne otvaram novu temu.
Htio bih prati motor pa me zanima nekoliko stvari,
- prati hladan ili zagrijan motor?
- šta zaštititi od dijelova?
Inače motorni prostor je u jako lošem stanju, svuda masnoća i prašina, turbina je jednom valjda propišala, jednom balio na dihtungu i još nekih sitnica, sve u svemu loše za vidjeti. Inače radi se o Golfu 2 gtd, kontao sam ga onako zagrijanog malo "osvježiti" u samouslužnoj (koristio bih vruću vodu) pa onda vidjeti šta još treba srediti i očistiti...
XTech je napisao(la):Eh ovako, znam da dižem staru temu ali je ovo stvar koja je manje više uvijek aktuelna pa da ne otvaram novu temu.
Htio bih prati motor pa me zanima nekoliko stvari,
- prati hladan ili zagrijan motor?
- šta zaštititi od dijelova?
Inače motorni prostor je u jako lošem stanju, svuda masnoća i prašina, turbina je jednom valjda propišala, jednom balio na dihtungu i još nekih sitnica, sve u svemu loše za vidjeti. Inače radi se o Golfu 2 gtd, kontao sam ga onako zagrijanog malo "osvježiti" u samouslužnoj (koristio bih vruću vodu) pa onda vidjeti šta još treba srediti i očistiti...