Pozdrav iz Sarajeva

Pozdrav iz Sarajeva

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima, zovem se Haris, vozim Golf mk2.

Registrovao sam se jer više ne mogu da gledam dvicu kako mi propada. :D Pa ću ovdje da nađem razne tutorijale kako da je sredim.

Što se tiče enterijera to mi je sređeno za sada, ubacio sam nove presvlake, miriše fino i plastika je redovno čista. :D Možda nekad u budućnosti ubaciti neka komfornija sjedišta, jer se od ovih običnih polomim nakon malo duže vožnje. :mad:

Najviše me yebe :D korozija, koju teško da ću moći sam srediti jer nemam nikakvog iskustva.

Čelične felge sam ljetos bio sredio, amaterski, skinuo svu hrđu i u crno sam ih farbao. Izdržale su pola godine, al evo kako dođe ova zima spala mi je ta boja i hrđa se vratila. :wtf: Ne znam da li je do soli koja se posipa po ledu ili čega već.. al nema veze, nek izdrže još ovu zimu i onda na proljeće neke aluminijske nabaciti.

Moj golf ima šiber, koji naravno je prije par godina počeo da propušta vodu, pa je ''zahajcan'' kitom ili čime već.. pitao sam par osoba i kažu da nema smisla ga popravljati jer će opet propuštati.

Ako bude još kakvih ''problema'', pisat ću. :wacky:
 
Par dana sam muku mučio, glavu razbijao, razmišljajući šta i kako :D Zaključio sam da ipak nema smisla da išta ulažem u Golfa, trebao bih kupiti neko drugo auto.
Razgledao sam po Olx-u razna auta, najviše mi se sviđa BMW e34 i ako sve bude po planu išlo, to će da bude moje novo auto. :angelic:
Ako iko uprati da ja ovdje pišem neka pomogne, da ne bude sam sa sobom razgovaram :(:D Šta vi mislite e34? Da li ima možda neki drugi BMW da je bolji od njeg, u tom cjenovnom rangu?
 
Član
Ma vozi je sebi.. :):D
Vozim dvojku 7 godina i nikad ne imadoh problema sa hrdjom. Auto je metalik boje. Ako idje osim na podu nadjes hrdju vozi ga dzaba . Tako da mana nije opcenito u golfu.

Ne znam bas kakav ce to biti prelazak na bmw-a idi polako. BMW je jako i skupo auto.

Znas ono s magarca na konja treba lagano ici a ne s magarca u kociju odmah :)
 
Jel ti garažirana dvica? Moja nije nikad bila, svaka zima, svaka jesen, uvijek je bila izložena vremenskim nepogodama.

Znam ja za te priče kako treba polako, ne treba odmah na BMW-a kao početnik i to.. sa dvicom već dvije ipo godine nisam imao nikakvih problema. Planiram sad za svoju dušu neku stariju bembaru.. za početak. Nekad u budućnosti nešto novije će ići. Ne prelazim ja puno kilometara, 95% je gradska vožnja(bar mi je do sada tako sa dvicom bilo, par puta išao na dalje rute i otpala mi leđa, a i uši), tako da ću uživati u vožnji uz ekonomičnu plinsku potrošnju. Samo moram paziti da ne uzmem neku rupu bez dna.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top