Član
Imas dosta varijanti,zavisno od financiskih mogucnosti .. A poslije ovog kompresora moras remap uraditi,a i ovakav kompresor se moze naci dosta jeftinije 
B.M - Floyd je napisao(la):Imas dosta varijanti,zavisno od financiskih mogucnosti .. A poslije ovog kompresora moras remap uraditi,a i ovakav kompresor se moze naci dosta jeftinije![]()
MuMa je napisao(la):dns sam bio kod majstora i kaze coek .... nemoze turbo na mog focusa moze ali ce mi jebat sve oti ce mi klipovi radilice ... dihtunzi glave moze samo neki cip od 25 ps i neke mozda filtere stavit i tako nesto.....
RS TURBO je napisao(la):Mozes sa kompresorom mada je on od 100% snage koje daje, uzima 70% za svoj rad i daje samo 30% snage i plus motor mora "sam" da izbaci gasove iz motora, turbina ti je najbolja i najlaksa solucija za dobivanje snage na motoru onda daje 100% a uzima 30% snage za svoj rad sto je dosta dobro... sirenjem usisa i spustanjem glave mozes dobiti nekih do 20ks a ako neces sam to raditi mislim na prosirenje usisnih kanala to je onda skupa investicija ya malu snagu...
Moj prijedlog ti je da kupis polovan turbo, intercooler, i sam usis uradis, izduvnu granu takodje mozes sam da uradis i remap...
To sve mozes sam da uradis ako znas i imas gdje i to sve moze da bude u tvom budzeti od 1500 km, ali ovo je na obican motor znaci da ne diras klipove i da ne ide turbina preko 0.7 bara, ako ces preko toga onda bi bilo bolje klipove staviti ili uraditi medjuplocu da se podigne glava i smanji kompresija. Ako turbo budes stavljao onda moras sipati gorivo sa sto vise oktana da nebi doslo do samozapaljenja zbog naseg kvalitetnog goriva![]()