Povecanje PS Na Mom Fucusu

Povecanje PS Na Mom Fucusu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imas dosta varijanti,zavisno od financiskih mogucnosti .. A poslije ovog kompresora moras remap uraditi,a i ovakav kompresor se moze naci dosta jeftinije ;)

Član
B.M - Floyd je napisao(la):
Imas dosta varijanti,zavisno od financiskih mogucnosti .. A poslije ovog kompresora moras remap uraditi,a i ovakav kompresor se moze naci dosta jeftinije ;)

Pa konto sam oko 1500 KM ulozitu u motor.....

Evo da ne pametujemo mnogo..
http://www.bhtuning.com/tuning-motora-t-413.html -procitaj,razmisli dobro
Imas dosta iskusnih ljudi ovdje na forumu valjda ce ti pomoci da se odlucis .. Srecno sa odlukom :cool:

Član
RE: Povecanje PS Na Mom Fucusu Ne godi turbo

dns sam bio kod majstora i kaze coek .... nemoze turbo na mog focusa moze ali ce mi jebat sve oti ce mi klipovi radilice ... dihtunzi glave moze samo neki cip od 25 ps i neke mozda filtere stavit i tako nesto.....

RE: Povecanje PS Na Mom Fucusu Ne godi turbo

MuMa je napisao(la):
dns sam bio kod majstora i kaze coek .... nemoze turbo na mog focusa moze ali ce mi jebat sve oti ce mi klipovi radilice ... dihtunzi glave moze samo neki cip od 25 ps i neke mozda filtere stavit i tako nesto.....

Cip daje caca 5-8% snage motora koje neces osjetit...

25 ks izvuc iz atmosferca je posa samo takav, i skup

Član
Mozes sa kompresorom mada je on od 100% snage koje daje, uzima 70% za svoj rad i daje samo 30% snage i plus motor mora "sam" da izbaci gasove iz motora, turbina ti je najbolja i najlaksa solucija za dobivanje snage na motoru onda daje 100% a uzima 30% snage za svoj rad sto je dosta dobro... sirenjem usisa i spustanjem glave mozes dobiti nekih do 20ks a ako neces sam to raditi mislim na prosirenje usisnih kanala to je onda skupa investicija ya malu snagu...
Moj prijedlog ti je da kupis polovan turbo, intercooler, i sam usis uradis, izduvnu granu takodje mozes sam da uradis i remap...
To sve mozes sam da uradis ako znas i imas gdje i to sve moze da bude u tvom budzeti od 1500 km, ali ovo je na obican motor znaci da ne diras klipove i da ne ide turbina preko 0.7 bara, ako ces preko toga onda bi bilo bolje klipove staviti ili uraditi medjuplocu da se podigne glava i smanji kompresija. Ako turbo budes stavljao onda moras sipati gorivo sa sto vise oktana da nebi doslo do samozapaljenja zbog naseg kvalitetnog goriva :D

Član
RS TURBO je napisao(la):
Mozes sa kompresorom mada je on od 100% snage koje daje, uzima 70% za svoj rad i daje samo 30% snage i plus motor mora "sam" da izbaci gasove iz motora, turbina ti je najbolja i najlaksa solucija za dobivanje snage na motoru onda daje 100% a uzima 30% snage za svoj rad sto je dosta dobro... sirenjem usisa i spustanjem glave mozes dobiti nekih do 20ks a ako neces sam to raditi mislim na prosirenje usisnih kanala to je onda skupa investicija ya malu snagu...
Moj prijedlog ti je da kupis polovan turbo, intercooler, i sam usis uradis, izduvnu granu takodje mozes sam da uradis i remap...
To sve mozes sam da uradis ako znas i imas gdje i to sve moze da bude u tvom budzeti od 1500 km, ali ovo je na obican motor znaci da ne diras klipove i da ne ide turbina preko 0.7 bara, ako ces preko toga onda bi bilo bolje klipove staviti ili uraditi medjuplocu da se podigne glava i smanji kompresija. Ako turbo budes stavljao onda moras sipati gorivo sa sto vise oktana da nebi doslo do samozapaljenja zbog naseg kvalitetnog goriva :D

znaci ipak bih se moglo to uraditi ali slabo gdje ima polovan turbo da se uradi ja sam isao kod jednog majstora u tz kaze da se moze staviti turbo ali bi mi sjebalo motor...... znaci solucija polovan turbo intercooler.... i sipati gorivo sa sto vise oktana ma ima na OMW ja msm sa 100 Oktana ... to je dovoljno

Član
da sto vise oktana, a to za s*ebalo motor to stoji jer sve zavisi kakav si vozac, ako ga bas deres i deres i deres naravno da ce propuhati negdje a najvjerovatnije na dihtung...
kolika ti je kompresija?
Polovan turbo do nekih 0.7 bara mozes da nadjes za nekih 200-300 km, ne mora da bude od focusa, moze od bilo kojeg auta biti turbo i onda se prema njemu pravis izduvnu granu. Intercooler isto tako polovan se moze da najde za 50-100 km isto tako od nekog auta nije bitno pa sebi upases, ali ovo ti je sve daradis ti a ako ne znas da radis, ako ce ti raditi neko drugi to ce da te dosta skuplje izadje. Moja preporuka ako neces ti raditi, tj ubacivati turbo nego nekom placati da ti to radi, da radje ubacis 2.0 16V sa 135 ks iz focusa i uradis izduv 4-2-1 i malo spusits glavu motora i remap i eto te na 150+ konja :cool: i onda ga deri koliko hoces, a i ovo ti je jeftinija investicija od turba :)
Edit---->>> vidi da je u tebbe vec taj motor u autu, pa onda izbaci katalizator, uradi granu 4-2-1, spusti glavu motora da kompresija bude veca i s tim dobivas vise malo snage i premap i eto te na 150+ konja sto ces osjetiti... a sad prosirenje usisa je dobro raditi ako znas i da bude kvalitetno ako se ne uradi kako treba moze se i i zgubiti na snazi.

Član
@rs turbo e moj druze da je to sve tako jednostavno i prakticno odavno bi mi svi homemade turbake vozali ;) vidjeces ako se ikad nakanis da uradis onu turbo konverziju sto si htio.....da se ne doticem pouzdanosti motora, to je citava prica za sebe....

Član
niko nije rekao da je lako, to je divan posao i rupa bez dna...
znam ja to zato i kazem ako ga misli derati nek zaboravi prvo zbog mjenjaca pa dalje... ovo sto sam gore napisao mu je bolje da uradi jeru tog njegovog motora dodje izduvna grana 4 u katalizator i onda iz katalizatora u 1, i nek ga skine i zradi 4-2-1 izduvnu granu i nek spusti glavu i nek remapira i to ce mu biti dovoljno i dosta osjetno, ako ima ko da mu kvalitetno uradi prosirenje usisa to bi bilo bolje a ako ne onda je i ovo dovoljno i ne toliko skupo.
Ja svog polako sklapam :) sad radim trenutno glavu :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.