Povecanje PS Na Mom Fucusu

Povecanje PS Na Mom Fucusu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
ljudi sta vi mislite kako da povecam Ps-ove na focusu osim chipa jer se moze samo 15 konja cipovati... Ima li neki drugi nacin

ima nacina, preskupih, zavisi koliko si spreman dati love za to, tj cipovanje, ostrije bregaste, throttle bodies, izduv, olaksavanje zamajca, povecavanje kompresije brusenjem glave.. turbo..

mada sve je to preskup sport, zadovolji se cipovanjem, ili olaksavaj auto sto vise mozes i bit ce perfomansi...

Član
a cuo sam za to busenje glave jel to sta zafrkano ,,,, msm jel moze sjebati motor......

MuMa je napisao(la):
a cuo sam za to busenje glave jel to sta zafrkano ,,,, msm jel moze sjebati motor......

Brusenje glave(frezanje),povecavas kompresiju..a ako razbusujes onda blok,time dobijas uz odgovarajuci set kliopva na kubikazi...ali ostavi se tih stvari,jeftinije ti je uzeti drugo auto ;)

Reko ti ja Muma nista od toga nemas bas neku podlogu da za male pare dobijes neke goleme rezultate , sve je to sitno po 20-30ks a dat ces dosta para a rezulatat ti se nece svidjeti

ogoli auto,ubaci samo dvije kadice,stavi gevinde,strut bar-ove,lakse felge,uradi chip,ocisti mu izduv i stavi KN-filter i nece prepoznati fokusa ;)

jest i onda nek kupi jos jedno auto da se moze normalno voziti :) , ja sam mu vec rekao ako hoce da bude brz nek kupi kadeta :lol: od ovih teskih auta nemas nista moras pocupati sve zivo da bi imao neki rezultat a s tim odma auto vise nije kao sto je nekad bilo , ja znam sta hoce Muma , on bi woofere spojlere a da ide ko zmaj

Član
edo_benz je napisao(la):
zaboravio si nabrojat hoce i neonke i to brdo njih:icon_smile:

naravno da to sve ide ..... :) ma kakvo brdo neonki samo ispod auta.... i nista vise.. xD ..... a vec imam drugo auto da vozam :)

Član
http://www.pik.ba/artikal/1753431/kompresor-za-podizanje-snage-motora/ eo ima da letis ako ti moze :D

BMW 316i 90god je napisao(la):
http://www.pik.ba/artikal/1753431/kompresor-za-podizanje-snage-motora/ eo ima da letis ako ti moze :D

a cijene jbte. pa realna cifra ovog kompresora je 500-600km, bar se po toliko prodaju, al kako ovaj prica on bi to samo namontirao i opleti 100ks, i kaze ako hoces vise od 100ks moras jos i chipovat. :lol::lol:

Član
SoundLunatic je napisao(la):
BMW 316i 90god je napisao(la):

a cijene jbte. pa realna cifra ovog kompresora je 500-600km, bar se po toliko prodaju, al kako ovaj prica on bi to samo namontirao i opleti 100ks, i kaze ako hoces vise od 100ks moras jos i chipovat. :lol::lol:

Pa mislim da ga moras remapirati ili cipovati u svakom slucaju tj povecati mu dotok goriva jer sto radi kompresor? Povecava dotok zraka u motor ako ostavis gorivo kako je i bilo imas siromasnu smjesu i nista drugo.

pa naravno, na to sam i mislio, procitaj sta pise u pitanja, nesto kao daje 100ks, al ako hoces preko onda moras i cipovat, naravno da moras remap cim ga namontiras inace zna se sta ce bit..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.