Povećana potrošnja

Povećana potrošnja

T.S

Član
Prije svega su mi majstori rekli onako odokativno da su dizne ok, bez nekakvoga mjerenja, a nisam našao u Mostaru ko će mi to izmjeriti, da li su uredu? Ujutro vergla i neće sastaviti nego uvijek iz drugoga puta, poslje sve ok??? Grijače sam promijenio.
 
Super Moderator
Da. Kao što rekoh inače ti motori troše samo zrak a sa remapom ćeš dobiti malu rafineriju goriva i završit sa prodajom goriva na svjetskom tržištu.

Pa nisam reko da ce sa 1.5/100km spast potrosnja na 0.7 nego se nadovezujem na njegov post. A optimalnim remapom koji je kvalitetno uradjen potrosnja u normalnoj voznji pada u 90% slucajeva
Ako moja alfa koja je teza i jaca od ovog punta trosi manje onda covjek ima ili tesku nogu ili mu je nesto neispravno. I ne mjerim po bc potrosnju vec po pistolju
140.5 litara na 2070 km kombinovane voznje zadnje mjerenje od neki dan. Taj punto mora manje trositi
 
Član
provjeri ti prvo parametre dizni,mjerne blokove,to za paljenje me asocira da auto treba dugo da vergla kako bi navuklo gorivo,pa onda kad navuce sastavi,grijaci ne zezaju da nemas ni jednog na ovim temperaturama tako da njih mozes otpisat kao moguci uzrok.
 
Top