Potrošnja sa 6 na 11l,renault 5(POMOĆ)

Potrošnja sa 6 na 11l,renault 5(POMOĆ)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi pomagajte,

Nabavio sam Renault 5 campus 91godiste,(benzin 95)1108kubika,35 KW,njegova trenutna potrošnja je 11 litara,sto je ne normalno za jedno takvo auto.
Šta da radim,oguli me?
 
Član
Kod mene stari ima istog, campus al 92. godina... isto tako i kod njega puno troši... na otvorenom nekih 7-8l a po gradu uzme sigurno 10-11l... bukvalno vidiš kako se gorivo smanjuje na satu :icon_rolleyes::icon_rolleyes:

Prije dok je redovno održavan u servisu, trošio je oko 6.5 litara u prosjeku... U zadnje vrijeme se i nije baš rdilo na njemu ali opet nebi smio toliko žderati benzina... Ovo sada je nenormalno i stvarno bi i ja volio znat u čemu je problem...?

Ako nađeš rješenje molim te napiši ovdje u čemu je bio problem da zaradim petobu kod starog za info :icon_smile::icon_smile:
 
e neznam kakvo mu je ubrizgavanje,kako sam cuo prosle je godine valjda taj isti auto pomijesao gorivo i ulje u motoru valjda ga ovaj lik pregrijo il sta vec,posto se nerazumijem u auta bas toliko.
 
Super Moderator
vjerovatno imas problem sa karburatorom jer ja mislim da je kod njeg karburator
a vidi da ti se filter zracni nije zacepio skroz zna se to njima desit
 
jest karburator,promijenio sam njegov karburator i stavio od Yuge,medjutim nista se ne mijenja on i dalje trosi 11l,filter zracni je OK
 
moj stari je imao R11 sa onim 1.4 motorom,i bio mu Weberov dvogrli karburator..nakon pregrijavanja mu ode ler-dizna i trosio ko tanker...posle mu jedan lik ugradi stojadinov karburator i ev ga sad trosi ko upaljac..neide ko sto je nekade isao al moze opet dobro posluziti...
 
Član
kod renola 5 je kaburator mana zato ti toliko trosi.znam pravio sam dva takva.. nista stimanje samo mjenjaj;)
 
Član
Skidaj taj karburator otidji uzmi drugi kod mene je isti problem bio, njima su boljka karburatori 99% sam siguran u karburator ako mogu jos sta da ti pomognem javi mislim da smo se roki actros i ja naj vise zezali oko 5-ice i obojica cemo rado pomoci oko svega..........
 
Kupi karburator i daj ga na ciscenje i uredjivanje....To auto inace hoce progutati goriva pa kad stanes iza smrdi benzin (zivi) bukvalno zivo gorivo baca jer ima malu zapreminu i hod klipova, ubrizga gorivo ali ne sagori (nema kad) :lol: Pripazi kod kupovione imas jednogrle i dvogrle karburatore...Zavisno od izvedbe, neki su imali jednogrli a neki dvogrli karburator...
 
@nermin suljagic: Renault 11 boja zlata dvoja vrata 1,4 nije mu bio spojen saug pa se gasio sa tim Stojadinovim Weberom?
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top