potrosnja i trzanje

potrosnja i trzanje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ev znaci u pitanju je renault 21, motor je 1,4 sa dvorgrlnim karburatorom,auto je naravno benzinac....
Problem koji imam jeste taj da mi auto ima potrosnju od nekih 8-10 litara a ustvari bi trebao imat oko 6.
Auto za vrijeme voznje NEKAD pocne trzati,najcesce se trzaji javljaju u prvoj i drugoj brzini kada stisnem malo jaci gas,trecom jedva nabije 90km/h....

U cem je problem,strucnjaci pomozite....ono sto imam u planu uraditi je zamijeniti ulje i svijecice za pocetak.Jer s ovim uljem je presao nekih 14 000km

Ja sam isti slucaj imao samo na golfu 1, u pitanju je bio karburator koji je uljevao vise benzina, trzanje mi je trajalo do 3000 obrtaja a nakon toga extra.
Probaj odnijeti gdje na ciscenje karburator u ultrasonicnoj kadi pa vidi.
I da, meni je izbacivao crn dim na auspuhu pri turiranju kada je to bio problemcic.
Kada su mi bile svijecice problem auto je radilo kao traktor, nije imalo snage i treslo se boze sacuvaj.
Nadam se da ce biti od pomoci ;);)

zen3dom je napisao(la):
Ja sam isti slucaj imao samo na golfu 1, u pitanju je bio karburator koji je uljevao vise benzina, trzanje mi je trajalo do 3000 obrtaja a nakon toga extra.
Probaj odnijeti gdje na ciscenje karburator u ultrasonicnoj kadi pa vidi.
I da, meni je izbacivao crn dim na auspuhu pri turiranju kada je to bio problemcic.
Kada su mi bile svijecice problem auto je radilo kao traktor, nije imalo snage i treslo se boze sacuvaj.
Nadam se da ce biti od pomoci ;);)

kod mene auto ne izbacuje nikakav dim,to sam bas provjeravao...ali opet mi to nekako najvise vuce na problem s karburatorom,da li je moguce da je samo do njega,da se zaprljao ili ness slicno jer prije tog sam SLUCAJNO zab vratiti zracni filter na svoje mjesto,naime ostao mi u gepeku a kolega samo zatvorio sve...tako da sam ga vozio jedan dan bez filtera.

Vrlo vjerovatno moze biti i to, zavisi gdje si vozio i koliko je prljavstine moglo uci, ali u svakom slucaju probaj oprati karburator jer i meni najvise lici na to, ako ne bude on onda :icon_rolleyes::icon_rolleyes: struja, pumpa ili nesto slicno, ali najvjerovatnije je samo karburator.
A sad, pravac :smajli23:
;)

Cisto sumljam i prosto ne vjerujem da 1,4 sa dvogrlim Weberom u 21 moze trositi 6 litara...Kod prijatelja u petici sa weberom guta 8 - 10 tako da ta tvoja potrosnja dobra ;)Cak sta vise mislim da je drugo grlo mehanicko pa kad se otvori zaboravi svoj svoga :lol:

roki_actros je napisao(la):
Cisto sumljam i prosto ne vjerujem da 1,4 sa dvogrlim Weberom u 21 moze trositi 6 litara...Kod prijatelja u petici sa weberom guta 8 - 10 tako da ta tvoja potrosnja dobra ;)Cak sta vise mislim da je drugo grlo mehanicko pa kad se otvori zaboravi svoj svoga :lol:

ma nije u mene nikakav weber,nego sve je serijski na autu karb koji ima dva grla....Prije je bila potrosnja zaista malena,ali sad kao da imam 2400 a ne 1400 kubika.hehe....nista izgleda da cu morat stvarno kod majstora za karburator.

Član
pa to je normalna potrosnja veliko je to auto, cuj trebo bi 6 litara pa nije to golf 2 1.6d

roki_actros je napisao(la):
Weber je sigurno cim je dvogrli kod tebe C2J motor, dakle dvogrli Weber, mehanicko drugo grlo...

jojjj ljudi ja vam kazem jedno sto mi se pojavio problem a vi drugo,dakle ja ne pitam sad koliko bi taj auto trebao trositi jer to auto je kod mene 6 godina,znam koliko trosi normalne voznje,koliko tjeranja u crveno,koliko na otvorenom koliko u gradu,dakle sad su stvari drukcije potrosnja je skocila jako jako puno......Ali ok ako vi mislite da ja nisam sad u pravu onda slobodno i lock ujte temu,jer vidim da ljudi za pomoci bas i nema,cast izuzecima:icon_rolleyes:

:lol: Druze karburator je to, preko noci mu se "pogorsa" stanje...Prvo provjeri kakva je smjesa...Moguce da ima viska goriva koje ne sagori vec ode niusto..Ako je to OK onda karburator na reparaciju nema ti druge, ili kupi drugi i stavi, mada ces tesko naci Dvogrli Weber u OK stanju...

Ponovo ja sa problemima i pitanjima,naime najednom mi auto nije nikako htio primat gas tj gubio snage i trokirao a u leru normalno radio_Odem kod majstora i navodno otisao mi dihtung neki ispod karburatora,on je to zamijeno i auto je ajmo rec radilo normalnije.
No nakon 2 dana opet stari problem,auto pocinje da trza potrosnja na 12 litara,baca crni dim pri jacem gasu,ostaje mi gas tj klapna ostane otvorena na krb pa moram vracat rucno.

Od svega toga mi se smucilo i najednom mi doslo da zamrzim Renaulta opcenito hehe....
Ono sto me trenutno zanima je da li je moguce umjesto karburatora stavit pumpu kao sto sam negdje na netu citao (navodno mijenja se usisna grana i stavlja pumpa umjesto karb).Uz to dolazi pitanje kako bi se auto ponasao po pitanju potrosnje,jacine a isto tako da li se sve to moze nac za ovu moju masinu??? ljudi pomozite mi jer pocinjem da LUDIM"""!!!"""

Član
Možeš staviti i međuploču na usisnu granu a na nju karburator od nekog drugog auta,a to za ''pumpu'' čisto sumnjam,treba dosta stvari da se auto prebaci sa karbaša na injection ali eto možda se javi neko kompetentniji..

Član
Davno stari imao Yugu i mi krenuli s mora i na benzinsku nismo makli 20 metara poce trzat i ugasi se.Jedva upali poslije 1 sat vremena i stalno trza na manjim brzinama i kuci mi dosli tako jedva i mjesec dana oko majstora nikad se problem rijesit.I na kraju popucale i karike sve herlac otislo.Ustanovilo se da se zacepio onaj filtercic od goriva :lol::lol: i citav motor lego.Da jos se i grijao puno.Eto ne znam moze li kod tebe do toga biti

Ev po ne znam koji dan vis ludim,auto mi se ne grije kao sto neko spomenu,jednostavno trza,trosi baca crn dim i gusi se pri jacem gasu......

Ono sto me zanima,nasao sam Renault 19 1,4i za dijelova...pa me zanima da li bi mogao njegovu pumpu i usisnu granu zajedno sa automatskim cokom stavit u ovaj svoj a karb jednostavno izvadit???? koliko je to moguce

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.