Potrebne brzine za stacionarne radare u BIH

Potrebne brzine za stacionarne radare u BIH

Član
Nedavno sam našao neki tutorijal kako se prave upozorenja na kamere na svojoj navigaciji. Našao sam i neke baze na internetu ali nisu baš precizne, iako su nedavno izbačene. Ima nepostojećih radara i a pojedine postojeće nisu tačno postavljene pa ne javi upozorenje. Onda sam ja preuzeo radare sa bihamka, ali oni nemaju ograničenja. Popunio sam iz ovih baza sa interneta šta sam našao, mada i to ne mogu garantovati za tačnost, osim u Sarajevu što znam.

Evo excel fajl, pa ako neko zna na ovim mjestima gdje sam stavio upitnike, neka napiše koje je ograničenje, ili ako skontate da neko drugo ograničenje nije tačno. Ja kad to napravim i testiram, postaviću, moći će se koristiti na svim PSA navigacijama koje podržavaju radare. A pored toga, ovaj excel se može iskoristiti na brojnim navigacijama koje podržavaju import CSV fajlova.

https://www.dropbox.com/s/kd6t0ltalxuh65v/BIH- wip.xlsx?dl=0
 
Član
Mara, koji je nacin za azurirati mape na C4 2011-? U ovlastenom je papreno skupo jer ne mogu kao fajlove samo kopirati vec im salju "po narudzbi". Nezz detalje, jer me cijena odmah odbila :)
 
Član
Moraš mi reći model navigacije, pa ćemo naći, kakav ovlašteni. :D Probaj da zadržiš setup dugme i onda tu vidi ima li unit description, pa slikaj.
 
Član
To je to, eto isti model kao kod mene, pa ti znam iz prve ruke. Odavde skineš mape direktno sa PSA servera:

https://goo.gl/QvSQ9p

Evo ti generator ključa. http://www.filefactory.com/file/97vu6zcu6v9/generator.rar

Uneseš u njega vin i odabereš ovaj fajl cct.dat.inf nakon što otpakuješ mape i klikneš na Generate. Kod će ti tražiti prilikom update u autu.

Kopiraš mape na stick, upališ auto da ne uđe u safe mod, i onda ideš na navigation, pa tamo nađeš map management da odradiš update. Ne znam kolika je kartica interna kod tebe, tako da odradi samo regiju koja te interesuje, jer ovo je komplet Evropa. Mislim da traje oko 20-30 minuta po regiji.
 
Član
Skinuo sam, međutim ne mogu pokrenuti ovaj generator. Imam 3 foldera u kojima su sve neke nepoznate vrste fajlova. Ne mogu ništa otvoriti na računaru...
 
Član
Kada otpakuješ rar fajl, dobiješ fajl sa ekstenzijom .jar. Ti si vjerovatno i to otpakovao jer može, ali to se ne otpakuje. To se pokreće, moraš imati Javu instaliranu. Ako ti se neda zezati, pošalji mi na PP broj šasije i generisaću ti ja kod.
 
Član
Moze li se azurirati u toku voznje? Da znam kad smijem zapoceti azuriranje. Uspio sam kod generisati nakon instaliranja jave.
 
Član
Preporučeno je u mjestu, vjerovatno je to preporuka zbog CD-ova, ali pošto ćeš ti stick, ne bi trebalo biti problem. E jedino ne znam šta bi bilo ako bi ti se ugasio auto, recimo loše kreneš. :D
 
Član
Nesto nece, vjerovatno nisam dobro kopirao na usb. Nadjem rute, kliknem da se azurita, izbaci da trazi odakle ce azurirat i nista samo zatvori. Iskopirao sam one fajlove gdje je i onaj preko kojeg se kod generira.
 
Član
Meni ne prikazuje ovu opciju VIN, a kada odaberem aktualiziraj, ne izbacuje opciju za kucanje koda. Pojavi se samo ovo Identifying... i izadje.
Kopirao fajlove kao na videu, formatirao kao FAT32.
 
Top