Potrebna mala pomoc za urednjenje kafica,kojom bojom okreciti zidove

Potrebna mala pomoc za urednjenje kafica,kojom bojom okreciti zidove

Član
prvu i trecu mogucnost izbjegavaj maksimalno.... na PM mozemo detaljisati ;)
najbolje bi bilo da ides nesto kao sto je ovaj sa druge slike.. nesto prijateljski, mladalacki orijentisano.. sa prostorom za dnevne kafice i citanja novina... a na drugoj strani nesto gdje se navecer moze izaci sjesti sa djevojkom.. ili obaviti neki normalniji razgovor ;)

Član
sub3r je napisao(la):
prvu i trecu mogucnost izbjegavaj maksimalno.... na PM mozemo detaljisati ;)
najbolje bi bilo da ides nesto kao sto je ovaj sa druge slike.. nesto prijateljski, mladalacki orijentisano.. sa prostorom za dnevne kafice i citanja novina... a na drugoj strani nesto gdje se navecer moze izaci sjesti sa djevojkom.. ili obaviti neki normalniji razgovor ;)

pa tako sam i kontao eto radovi pocinju u ponedeljak pa ce biti slike postavljenje kada se sve zavrsi da vidite kako je sve to odradjeno,a mozda ce ici nesto u crvenu boju posto sam mislio da se kafic zove moskva a imam vec plave fotelje... a valjda dobro ispadne ;)

Član
Ako je Moskva kombiniraj crvenu i plavu i bijelu ponegdje jer to su tri boje Ruske zastave a Moskva je u Rusiji...

Član
daj slike lokala i namjestaja Kvadratura igra ogromnu ulogu u odabiru boje zidova Zasto bi bila jedna? Potom osvjetljenje i raspored tijela Potom raspored inventara Vidim ganjas neku laganiju varijantu Tek onda mozes da biras boju Uz plavi inventar u kombinaciji sa drvetom se slaze pored pomenutih boja zelene jabuke (vesela - opustajuca i nezgodna za odrzavati) Onda zagasita narandzasta periva sto bi bio moj izbor topla lijepa za zime extra i uvijek svjeza bez tragova cadzi ;)

Član
niksa je napisao(la):
daj slike lokala i namjestaja Kvadratura igra ogromnu ulogu u odabiru boje zidova Zasto bi bila jedna? Potom osvjetljenje i raspored tijela Potom raspored inventara Vidim ganjas neku laganiju varijantu Tek onda mozes da biras boju Uz plavi inventar u kombinaciji sa drvetom se slaze pored pomenutih boja zelene jabuke (vesela - opustajuca i nezgodna za odrzavati) Onda zagasita narandzasta periva sto bi bio moj izbor topla lijepa za zime extra i uvijek svjeza bez tragova cadzi ;)

e slike tek kada se zavrsi lokal a sada da necu da slikam jer je sve u totalnom haosu pocelo da se radi rigips i spustanje plafona,sank i tako to... bice slika tamo dok se sve to zavrsi i sredi,pa da i nekog ugostim uz kaficu ili neko jace pice ;)

Član
Iz iskustva...
Donje dijelove zidova, blizu stolova i sanka i tako ni slucajno u svijetlu boju, osim ako nije neka koja ne prima boje tj. prosute tecnosti.
Sretno ;)

Član
Hmmm... koju god boju odabereš na prvom mjestu nek ti bude usklađenost elemenata lokala te vizuelna privlačnost.

Na google-u kucaj 'cafe bar interior' i slično pa razgledaj malo fotke i pokušaj skuckati u glavi ideju i viziju svog kafića ili skini neki od programa za uređenje tog vida enterijera sa interneta te u njima se poigraj i kombinuj :)

E da, na prvo mjesto stavi UDOBNOST a odmah zatim ugodan ambijent :)