Potrebna mala pomoc za urednjenje kafica,kojom bojom okreciti zidove

Potrebna mala pomoc za urednjenje kafica,kojom bojom okreciti zidove

Član
Posto otvaram novi kafic pa bih vas zamolio ako znate gdje mogu pogledati slike nekih enterijera ili boja zidova neki kafica,posto ja treba da krecim svoj a ne znam kojom cu bojom... ajde ljudi pomagajtee :icon_eek:

Administrator
po meni idu neke "njeznije" boje... poput svijetlo naranzaste, svijetlo plave... bez boja... sve je u nijansama, ali znaci trebaju zidovi da "zrace pozitivnom energijom" tim veselim bojama ;)

Član
imas li neki motiv kafica, kakav ti je namjestaj, raspored... ako nije dosad uradjeno, imas li makar ideju kako ce izgledati... jer to ti je sve bitno prilikom izbora boje zidova ;)

bas ovako sto sub3r@ kaze,ja sam se jedno vrijeme pozabavljao s tim i kako god okrenem najbitnija je neka tema po cemu sve to uredjujes...

Član
poslikaj nam i mi cemo ti predloziti....ja licno volim crvenu boju u kombinaciji sa bijelom u kaficima....:D sve zavisi sta si ti planirao zato nam poslikaj sve ako mozes...:D

Član
sub3r je napisao(la):
imas li neki motiv kafica, kakav ti je namjestaj, raspored... ako nije dosad uradjeno, imas li makar ideju kako ce izgledati... jer to ti je sve bitno prilikom izbora boje zidova ;)

Tako je. Sve mora biti uklopljeno. Namještaj, boja, količina svijetlosti, rasvjeta... Bitno je i kakve goste želiš. Hoćeš neku kafanu za bančenje ili kafić za popit kavu ili sokić.

Član
upravo tako zela i nermine....
igrom slucaja ja imam dosta dodira sa ovim(slicnim) stvarima (iako imam 19god :D) tako da cu ti pomoci kako god mogu..
kao sto golf tz kaze, slike bi dosta pomogle ;)

Član
u ilijasu npr. imas par kafica... imas enjoy gdje ides sa svojom ljepsom cetvrtinom...dekorisan je drvetom sa bijelom bojom... osvjetljenje je veoma slabo i blago zuto... za otici sa djevojkom stvarno super... imas npr. onda point, mistik koji su crveni i koji su za popiti kafu... meni se oba svidjaju a uradjeni su u stilu crvena-bijela kombinacija...:D sve zavisi sta ti hoces...ako ces praviti kafanu onda mozes sve zidove u bijelo i to je to...:D prijedlog moj ti je da ne farbas u plavu boju jer ona nije za kafica, takodjer da ne farbas u zutu (al bas zutu-u narandjastu moze)... to su mi nekako vise boje za kuce i nisu za kafica...:D

Član
ZELA GTI je napisao(la):
sub3r je napisao(la):

Tako je. Sve mora biti uklopljeno. Namještaj, boja, količina svijetlosti, rasvjeta... Bitno je i kakve goste želiš. Hoćeš neku kafanu za bančenje ili kafić za popit kavu ili sokić.

pa ne kafancuga da bude nego,kafica,sokic,ponekad koji rodjendan ce se slaviti i ttako
a imam plave sofe tj fotolje plazu stolove u boji drveta,i nabavio sam sank koji je montazni on ce ici u plavu boju samo ne znam da li je bolje sa nebo plavom ili bas skorz plavom,uglavnom hvala vam na predlozima ;)

najjednostavnije i najbolje obidjes dosta lokala van svog grada, iz tuzle, sarajeva, mostara. u svakom ces vidjet nesto sto mozes iskoristit, neku ideju. napravis nesto sto nema u tvom gradu. vako ti tesko da neko moze pomoc bez slika. koja je vrsta kafica to, gdje se nalazi, kakav je prostor. sve to znaci puno

Član
evo sa razlicitim bojama....
caffe_bar1.jpg

Reference_CAFFE%20BAR%20-%20sENKOVEC_1_resize.JPG

Caffe_Bar_22000_Milja.JPG

Reference_CAFFE%20BAR%20GULIVER%20-%20KOPRIVNICA_01.JPG

:cool::cool::cool: