potapajuca pumpa u rezervoaru

potapajuca pumpa u rezervoaru

Član
imam jedan problem na vw scirocco 1.8 8v
pumpa u rezervoaru(potapajuca) da li treba raditi non-stop kada se upale kola tj kontakt,ili da radi nekih 5-6 sekundi pa da se ugasi???? ili da li ima neki ventil,senzor da je pali-gasi itd???
A vidim da je i napolju pored rezervoara trebala da ima jos jedna pumpa elektricna jer ima zice dotle a i nesto je prepravljano.... a imam i na samom motoru pumpu za gorivo......
P.S. nikada ga nisam vozio na benzin,jer predhodni vlasnik je ugradio plin i tako ga i ja vozim vec 3 godine.....

Član
nesa-zeka je napisao(la):
imam jedan problem na vw scirocco 1.8 8v
pumpa u rezervoaru(potapajuca) da li treba raditi non-stop kada se upale kola tj kontakt,ili da radi nekih 5-6 sekundi pa da se ugasi???? ili da li ima neki ventil,senzor da je pali-gasi itd???
A vidim da je i napolju pored rezervoara trebala da ima jos jedna pumpa elektricna jer ima zice dotle a i nesto je prepravljano.... a imam i na samom motoru pumpu za gorivo......
P.S. nikada ga nisam vozio na benzin,jer predhodni vlasnik je ugradio plin i tako ga i ja vozim vec 3 godine.....

Kod svih auta benzin plin, se ne preporucuje da benzin bude na rezervi ili prazan, jer zna pumpa da radi na prazno i vremenom crkne. Moj ti je savjet da to vidis sa nekim automehanicarem. Moze biti i da je crkla jer kod mene na skodi se cuje samo kad upalim auto na 3-4 sekudne posle je i ne cujem.

Član
e to mene zanima,jer na tabli ispod osiguraca je peti osigurac za pumpu bio izvadjen,pa sam ga ja vratio i nista tj ne dolazi struja do pumpe na crveno-zutu zicu,a plovak mi normalno radi .... izvadio sam pumpu i probao na akumulator ona okrece tj zuji-pumpa gorivo..... pa me zanima odakle dolazi struja do nje samo ta crveno-zuta zica????

Član
e to mene zanima,jer na tabli ispod osiguraca je peti osigurac za pumpu bio izvadjen,pa sam ga ja vratio i nista tj ne dolazi struja do pumpe na crveno-zutu zicu,a plovak mi normalno radi .... izvadio sam pumpu i probao na akumulator ona okrece tj zuji-pumpa gorivo..... pa me zanima odakle dolazi struja do nje samo ta crveno-zuta zica????

Najbolje je to odvuci elektricaru, da ne bi bilo paljevine, cackanje kasetofona ko ga ne zna spojiti zapali auto a ne cackanje oko osiguraca. A i kad odes elektricaru ako sta zezne barem mozes mu kosti polomiti (tipa ako zapali auto), dok sebi samo pjevati jer ko ti je kriv sto si cackao. Odes i provjeris. Ja sam imao skoro problem topili mi se osiguraci od maglenjaka, cak i kada stavim recimo od 5A on ne prekine nit nego se istopi plastika. Kad sam otisao kod elektricara kaze jesi normalan moglo je ovo planuti samo tako. I poslao me na otpad da uzmem fabricke polovne, i evo da kucnem od drvo fercera sve kako treba. Poenta svega je ako ne znas ne diraj, ne igraj se elektricara, moze kostati glave. Otidji kod onoga ko to radi nek ispita sve kako treba. ;)
I jos neka moja predpostavka moguce je posto nisi dugo koristio, posto je bila iskljucena na osiguracu da je i gorivo vise zacepilo tu pumpu. Vremenom se nakupi prljavstine u gorivu kada dugo stoji. To je neka moja predpostavka mada ne mora znaciti da je to.

Član
jedino mi taj majstor preostaje,mada povezujem ja sve i svasta na kolima i razumem se na neki nacin nije mi problem da povezem,ali ovo mi je novo,tako da neznam princip rada pumpe kako i koliko dugo radi.... jer kazaljka tj plovak pokazuje gorivo i kada sam stavio pumpu na akumulator ona isto radi,samo ona zica jedna od tri nema dovod struje da je pokrene..... pozz :)

Član
Ja sam na trici 1.4 benzin imao sličan problem, odlazio mi stalno osigurač, nekad je znao verglati jer nije htjela pumpa da povuče benzin, mijenjao relej itd... obišao majstora i majstora i svi mi govorili da je otišla pumpa, međutim da bih imao sreće i naletio na jednog finog čikicu koji mi je rekao da kod takvih pumpi NE SMIJE nivo goriva nikad biti ispod trećine jer se pregrijava i može otići, a kad ima benzina onda je on hladi. Od tad nikad nisam dopuštao da se spusti ispod pola rezervoara dosipajući stalno gorivo i nikad nisam imao sličnih problema do prodaje.

e zaboravih ti reći naravno, mora imati dole pumpu na rezervoaru, možda je neko skinuo...

Osim osiguraca, pumpa ima i relej... njega provjeri da li radi ako kazes da nema struje na izlazima zica gdje se spaja pumpa ;)

Član
moguce je da benzin hladi pumpu...... :icon_smile:
sutra cu pogledati za taj relej moguce da je i on ;)

Član
moguce je da benzin hladi pumpu...... :icon_smile:
sutra cu pogledati za taj relej moguce da je i on ;)

Pa to ti i kazem u predhodnom postu znaci nemoj nikad da je na rezervi ili da nikako nema benzina pumpa mora biti potopljena

Član
vazi,ima smisla .....
nego jos jedno pitanje da mi bude malo lakse,da li neko zna gde stoji taj relej na tabli sa relejima i kako izgleda tj koji je njegov broj i koliko pinova ima????? :icon_question:

evo brate slike kako to izgleda i kakav je raspored:

b4zs4m.jpg