Postavljaju se parking satovi u Tuzli.

Postavljaju se parking satovi u Tuzli.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
U cilju uređivanja saobraćaja u mirovanju, odnosno parking prostora, prošle godine donesene su potrebne odluke Općinskog vijeća za uređenje parkinga te regulisanje plaćanja.

Najavljeno je da će parking satovi biti postavljeni na parkiralištima kao i uz saobraćajnice gdje se sa jedne strane vrši parkiranje. Jučer je počelo postavljanje parking satova, koji za sada nisu u funkciji. Podsjećamo da će se posebno uređivati parkinzi kod nekadašnje „Lesnine“ i "Kajmak" stanice.

Korisnik parkinga će plaćati naknadu za parkiranje prema tarifnim zonama. Za javna parkirališta u zoni „0“ cijena parkiranja će iznositi 1 KM za pola sata parkiranja, kada je u pitanju „prva zona“ cijena parkiranja za jedan sat je 1 KM, što se tiče „druge zone“ sat parkiranja će iznositi 0, 5 KM.

automatparking.jpg


bulevarparki.jpg


parkinaid.jpg


Imam neki cudan filing da nece potrajat:D
 
Član
Oni samo izmišljaju kako uzeti novac,ali razočaraće se na tim aparatima :D Kod vas je to još jeftino kakve su cijene parkinga u Sa...
 
Član
mater im *****...jos pricaju da hoce kroz stupine da stave...a lijepo gore stoji znak za zabranu parkiranja...jooj koji idioti, samo da pare izmame
 
Legend
kako nas gradonacelnik kaze navoddno ovaj novac ide za izgradnju viseetaznih garaza...
 
Član
ma jok...nas gradonacelnik ce od ovih para da napravi jos koju debilnu fontanu, il mozda 3. jezero...a za nas koji se svaki dan vozimo, i lomimo auta po rupama, njega boli k
 
Član
nije ni tamo sve zlato sto sjaji ;) zivjeti i raditi = ostaje ti isto u dzepu ko i ovdje.. al to je druga thema ;)
 
Član
ma ok,ostaje...al tamo nece povecavat cijene parkinga:D
a bar covjek ima vise sanse (imao?) da se zaposli....rodjak je u essenu zavrsio fakultet finansrajuci sebe,trenutno,godinu-dvije nakon sto je zavrsio fax vozi auto od 10+ hiljada €...ovdje se to,bar dok sam ja ziv,nece moci ostvarit;)
al da ne idemo u off,u zenici je parking 1KM/sat,a i to se moze izbjeci:cool::cool:
 
Član
Navodno od para prikupljeni od parkinga pravit ce se parkinzi preko citave Jale i Soline i ako je to stvarno ono sto ce uraditi ;) halal im moja marka a vise nedam:lol::lol:
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top