Posao u inostranstvu???

Posao u inostranstvu???

Član
c0d14c je napisao(la):
ma u italiji je poznato da vole bosnje da zaje evo ti primjera vozacke dozvole su priznate svima osim bosancima koji svake godine moraju ponovo vadit neku njihovu privremenu kao vozacku dozvolu dok hrvati srbi i ostali ne trebaju vec im je priznato
hrvati da ali mi kompletno koji smo u bosni i rs pa i ovi iz srbije nas stalno jebu cak siptari imaju vece privilegije od nas samo cu reci ko ima 700 ,800 km platu ovde netreba nigdj ici

Član
moj buduci zet i jos jedan momak vec duze vrijeme rade u italiji,sve normalno,tece radni staz i sl..

Član
A znate li nekog ko je po prvi put legalno otišao u Italiju u 2011 god., možda se od ove godine ne može.

Član
Brate sumljam da ne mozes dobit radnu dozvolu, treba se malo pozabavit oko papirologije, al se moze sredit sigurno... Nego ti nasao u italiji buducnost gradit, pa kod njih ce jos malo zivotni standard biti kao u susjednoj Hrvatskoj... Hvataj se skandinavije ako hoces ubirat lovu...

Član
Ma i ja čisto sumnjam da se ne može, to je nešto drugo u pitanju, nego ja bi tamo radio ko pomoćni radnik na brodogradilištu, vrijedilio bi pokušat, ne može bit gore nego u BIH.

MTR

Član
kenox je napisao(la):
Ma i ja čisto sumnjam da se ne može, to je nešto drugo u pitanju, nego ja bi tamo radio ko pomoćni radnik na brodogradilištu, vrijedilio bi pokušat, ne može bit gore nego u BIH.

moze druze vjeruj , sto kaze Error kod njih je gore nego kod nas , nema vise evropskih snova za Bosance , ili Skandinavija ili Afganistan preko neke od Americkih firmi

MTR je napisao(la):
kenox je napisao(la):

moze druze vjeruj , sto kaze Error kod njih je gore nego kod nas , nema vise evropskih snova za Bosance , ili Skandinavija ili Afganistan preko neke od Americkih firmi

Istina, sve je manje posla u Italiji. Ali opet sve zavisi dosta i od srece i gdje odes raditi, odnosno u koji grad ili regiju...

Član
Pa bilo je čupavo prošle godine, dosta je radnika vraćeno kućama, i moj otac je dolazio više nego inače, al ove godine je pogođen višemilionski posao, neka jahta za arapske bogatune tako da bi bilo posla za sljedeću godinu-dvije, al eto moraju problemi...

MTR

Član
kenox je napisao(la):
Pa bilo je čupavo prošle godine, dosta je radnika vraćeno kućama, i moj otac je dolazio više nego inače, al ove godine je pogođen višemilionski posao, neka jahta za arapske bogatune tako da bi bilo posla za sljedeću godinu-dvije, al eto moraju problemi...

jarane guraj dok ne odes kako znas i umijes , pisao sam prije da nije bajno , ali bolje ti se pretrpit malo za neku cifru pa nazad kuci nego sjedit bez love djabana

Član
MTR je napisao(la):
kenox je napisao(la):

jarane guraj dok ne odes kako znas i umijes , pisao sam prije da nije bajno , ali bolje ti se pretrpit malo za neku cifru pa nazad kuci nego sjedit bez love djabana

Tako je, svako ko je pametan, mudar i gleda unaprijed zna da još dosta poslije u BIH neće bit bolje, ovdje samo kriminalci i političari dobro žive, i ja bi volio u svojoj državi zarađivat hljeb (ovdje samo za to možeš i zaradit), al kad sam čuo kolika je satnica, bgm vrijedilo bi istrpit god-dvije.

Član
To je samo prica tog poslodavca da ne moze...
On nece i to je to..Pa vise voli dovesti nekog iz npr.Afrike,maroka itd gdje je zivotni standard dosta nizi i od naseg...
I dosta manju platu dobijaju nego sto bi neko sa nasih krajeva dobio....

Nego ti jelipo rezime napravi i apliciraj za afganistan....

Flour

http://www.fluor.com/careers/Pages/logcap_iv_opportunities_search.aspx

Dyncorp

http://www.dyncorprecruiting.com/ext/subpage.asp

I ima dosta jos toga,prije ces ovdje otici nego za italiju....

S tim da Dyncorp trazi da si +21god.;););)