Posao u inostranstvu???

Posao u inostranstvu???

Član
Dakle, evo da objasnim situaciju: otac mi već duže vrijeme radi legalno u Italiji pa je ove godine htio i mene da tamo strpa pa je zamolio našeg čovjeka (vlasnik firme s nekim Italijanom) da mi sredi papire, taj vlasnik firme je dobio od Italije 4 dozvole ,modela/profila da nađe 4 radnika stranca, taj vlasnik je htio svom komšiji, meni i još dvojici to sredit, dao sam 200 KM za hitni pasoš da to sve krene brže (do 31. jan trebala kopija mog pasoša da dođe do njih u Italiju) i oni bi dalje sređivali, ali tu nastaje problem! Neki dan mom ocu dolazi vlasnik firme s papirom na kojem nema BIH a to znači da Italija ne prima radnike iz BIH, btw na tom papiru stoji da primaju radnike iz Tunisa, Maroka, Alžira, Bangladeša...:icon_eek:. Nekako mi je to nelogično, smiješno, apsurdno da ne primaju radnike iz BIH ako već Italijan traži radnike, pa ma odakle oni bili, jestel čuli za ovaj problem, šta vi kažete na sve ovo???:icon_confused:

Nije valjda jedini izlaz ženidba Italijankom :icon_question:

Član
ma u italiji je poznato da vole bosnje da zaje evo ti primjera vozacke dozvole su priznate svima osim bosancima koji svake godine moraju ponovo vadit neku njihovu privremenu kao vozacku dozvolu dok hrvati srbi i ostali ne trebaju vec im je priznato

Član
c0d14c je napisao(la):
ma u italiji je poznato da vole bosnje da zaje evo ti primjera vozacke dozvole su priznate svima osim bosancima koji svake godine moraju ponovo vadit neku njihovu privremenu kao vozacku dozvolu dok hrvati srbi i ostali ne trebaju vec im je priznato

nije mi to ni cudo,kad se ovi nasi zemljaci kote u italiji ko macke jbt, i sluze se svim i svacim,dobro im nisu veto udarili na sve moguce:icon_biggrin:

Član
Svašta, pa šta reći za ove iz Bangladeša, Maroka.... oni dođu sa drugog kontinenta i mogu radit.

Član
kenox je napisao(la):
Svašta, pa šta reći za ove iz Bangladeša, Maroka.... oni dođu sa drugog kontinenta i mogu radit.

care oni ne zaborave odakle su,bosanac kad jednom ode u italiju vise se ne vraca kuci:D
eto ja se malo salim,sorry sto ti ***** temu,ali fkt dodje tako nekako

skoro mi prijatelj prica,njemu je stari u italiji,ima i papire i sve,regularan je,da bi odveo sina i kcerku tamo,mora na racunu imati 8500€, najmanje godinu dana znaci da ih ima na racunu. Postrozili su oni sve kriterije

Član
Ma nema problema, nego znaš kako me raspi....o, ja sam inače ovako peh momak, šta god da krenem udarim u zid, mislio sam ispalit ću se, počet svoj život i sve to, sve dobro ide i opet ništa, nema nama izgleda nigdje, nedaju nam odavde.

Član
Teško je vani legalno posao dobiti, nije to ko ovde da štela radi...taj je možda mislio da će moći proći a kad je vidio da nemože onda se vadi tom pričom...čuj Marokanci i sl. pa nsimo ni mi cvjeće ali ovi iz navedenih država pretežno gdje dođu ili budu socialni slučajevi ili krimosi tako da nevjerujem da su baš poželjni...

Član
i ja sam bas cuo za Marokance da su bagra gore i vecinom su u kriminalu bar sto se Italije tice ostalo nezz

Član
od mog prijatelja punac radi u italiji, nesta oko konstrukcija, neko varenje, svog je sina odveo da tamo radi sa njim.
ovaj moj prijatelj je trebao ici da radi kao varioc, samo trebao izvaditi pasos a ta firma je trebala srediti oko vize(dok su jos vazile). ovaj jaran se prekontao nesto i nije otisao, znaci mogao je 100% ici. to je sve bilo u jesen prosle god.

Član
druze u italiji radim vec 7 godina za to nikad nisam cuo, moj gazda je pravio vec dosta papira ljudima iz bosne i nasi ljudi koji imaju firmu u italiji pravili su, ali nemoze to uvijek ima odredjeno samo kad se moze,i mislim da taj gazda mora da bude 100% uredan sa papirologiom i placanjem poreza ako negrijem za to ali uglavnom nema od toga nista kako se bosancima nemoze ako on moze srediti papire npr. indijancima moze i tebi samo ako je on zainteresovan.pozz

Član
nesobrzi je napisao(la):
druze u italiji radim vec 7 godina za to nikad nisam cuo, moj gazda je pravio vec dosta papira ljudima iz bosne i nasi ljudi koji imaju firmu u italiji pravili su, ali nemoze to uvijek ima odredjeno samo kad se moze,i mislim da taj gazda mora da bude 100% uredan sa papirologiom i placanjem poreza ako negrijem za to ali uglavnom nema od toga nista kako se bosancima nemoze ako on moze srediti papire npr. indijancima moze i tebi samo ako je on zainteresovan.pozz

Ma ja mislim da taj Italijan neće da to sredi, džabe što je on reko da hoće, al neće sebi zafrkancije i još je nešto reko ko Italija svake godine daje dozvole za oko 5500 stranaca (ja nikad čuo), jer preglupo mi je da ne primaju pa eto makar i iz BIH, a primaju tamo neku bijedu iz Afrike, al kontam onaj drugi je naš čovjek, on će to sredit, ma ne znam ni sam...