Porsche prodaje GT-R

Porsche prodaje GT-R

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hahhahahhahhahah,jooooooj Goco imas onu prvu sliku u high res da je natakarim na desktop odmah,hahhah,prejako.:lol:

Nego ovo za uvoz GTR-a kod nas,to se nece nikad dogoditi.(mislim kod kupovina novog)

Onaj jedan jedini GTR u Hrvatskoj je pa ne bas ilegalno uvezen,ali valjda su to vlasnik Nissan salona i kupac nesto iskemijali da se jedan uveze,kazu da Nissan dopusta da se GTR izlaze samo u posebnim salonima,tako da se ovaj u Hrvatskoj nije smio izlagati,ali ovi u salonu su to ipak prekrsili pa ga izlozili na dan,dva,tako nesto.

Dakle Goco zaboravi GTR-a sa bh tablama,u Njemackoj je (pretpostavljam) vec druga prica.

Član
u njemackoj se ceka do godinu dana na isporuku. ja sam isla cak u stuttgart, da ga vidim uzivo jer da, ne moze ga svaki salon izloziti. i termin za probnju voznju cekam duze nego trudnica na bebu. i lijepo ti kazu - zabranjeno slikanje pri probnoj voznji. a citam po forumima kako je nissan tezak na garanciji i koji uvjeti se ispuniti moraju da bi se ta garancija odrzala itd. tako da je to auto vrlo tesko u odrzavanju. kupit ga nece biti problem (leasing, finansiranje, baba umrla itd) ali.. problemi pocinju vec kod osiguranja. slabo tko ga hoce osigurati kako citam.

Član
a pogotovo u bih sa osiguranjem,kad dodjes nekome sa fakturom ca.110k eur :)

al ima toliko vrijednih i vrijednijih auta osiguranih tako da ne bi trebalo da bude bash toliki problem

Jbg autek je poseban u svakom pogledu,ja da imam mogucnost kupiti ga mucio bih se koliko god treba samo da ga posjedujem.Vrijedan je! ;)

Član
nisam rekla da je nemoguce, al nije jednostavno ustvari jeftino ach egal :lol:
trenutno bi mene izasao oko 1500 eura sa mojim prozentima, toliko placam i osmicu. a moze biti da se cijena i promijeni kad ih bude vise na cesti, tako je onda sa osmicom isto bilo.

gx234by04ed6c0f006fc5ec.jpg

av2jp9cr4ed6c0f006fc5ec.jpg

uzimajuci to sve u obzir, ostat ce rarität na cesti

Član
Ne kontam samo sto se nesmije slikati za vrijeme probne voznje? :D

Inace, pravo je osjetljiv taj GT-R, kako neko napisa na jednom forumu ko cvjetic.

Nesmijes s njim ni na stazu na track day izaci, jer gubis garanciju. Gdje je onda svrha tog auta?!

Član
mozes ti ici na stazu, no poslije moras mijenjati ulje i sta ja znam da bi odrzao tu garanciju. brzo odose 2000 eura za jednu ili dvije runde preko staze.

Gdje je onda svrha tog auta?!

ähm.. nije on iskljucivo (ili uopce) za staze i pravit ili?

Član
Nije, al bi trebao ici na stazu bez problema. Gdje ces drugo iskoristiti performanse tako brzog auta nego na stazi? Sumnjam da ce neko na cesti voziti GT-R do daske. Ne znam ima li covjeka koji bi 80% performansi Clia Sport uspio iskoristiti na cesti, a ne GT-Ra...

Exclusions and Limitations to Manufacturers Warranty

Please read your GT-R Warranty Information Booklet carefully. The Nissan GT-R warranty provides you with extensive coverage when the vehicle is operated in accordance with the Owner’s Manual. The warranty includes a number of other specific conditions, exclusions and limitations, which include (but are not limited to) exclusions due to failures resulting from:

Racing, competitive driving of any sort and/or any use on a track or airstrip, or otherwise not operating or maintaining the vehicle as set out in the Owner’s Manual and Service and Maintenance Guide;

Operating the vehicle with the Vehicle Dynamic Control (VDC) off, except when rocking vehicle when stuck in mud or snow;

Nesmijes ni na 402 street race sa njim :D

Ovo nisam znao i da budem iskren,malo me razocaralo.Mislim to ne umanjuje da je on stroj,ali to da gubis garanciju odlaskom na stazu dokazuje nesto,hm:icon_confused:

Damn it,znao sam da ne postoji savrsenstvo.:(

@rcat:e jbg Goco sad

Hehe,ma nije nista,nego komentiram ovo tvoje "to meni ni nije cilj".Mislim cemu onda GTR,njegova svrha i jeste u konstantnom utrkivanju,mislim da on nije za show off-a,a ni za pukog prekoracenja ogranicenja na auto cesti.
Vidis i sama da je na njemu sve podredjeno brzoj voznji (zavojitim cestama) inace cemu onda mjerac G sila ;)

Uglavnom sta zelim reci,GTR je alat ka obaranju rekorda.Nije lijep,nije ni toliko zabavan,ali je nevjerovatno zalijepljen za cestu i vraski brz.;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.