Pomoc u vezi ciscenja hrde i lakiranja

Pomoc u vezi ciscenja hrde i lakiranja

Član
Pozdrav svima. Imam problem na Golfu 4. Na prednjem lijevome tocku pokraj ruba imam malo hrde i htio bih da to rijesim sam da se ne prosiri dalje bez majstora. Otisao sam u servis Jelic i narucio kao sprej ili kit za tu boju originalnu. E sada bih vas zamolio da mi kazete hoce li biti problem ovo rijesiti sam ili cu morati otici pravome majstoru? Sta bi mi bilo potrebno da ovo sam uradim ? Molio bih iskusne za savjete hvala. ;)
28hjqxi.jpg

wlqbr6.jpg

Član
mozes napraviti prelaz, zastiti taj dio, ismiglati sa vodobrusnim papirima dok ne skines svu hrdju , onda ocistiti i prelakirati , sprickit, baza pa lak u spreju, tim ces zastiti to mjesto do daljnjeg dok ne mognes da farbas komplet ili da zamjenis novim;)
lakirati komplet s tim sprejevima nije pametno

Član
Pozdrav svima. Htio bih ovo probati sam uraditi pa da vas pitam sta sve trebam da kupim i kako da uradim koliko toliko da lici u priliku na nesto. Hvala ;)

Član
smirgl mozda 200 pa 400
auto git/kit da mozes izjednacit farbu i goli lim
spric kit u spreju
sprej te boje
bezbojni
traka
najlon

Član
Molim te mozes li li mi pojasniti jos i postupak i jeli pametno fosfornom kiselinom skinuti hrdu ?

Član
uzmi brusilici, i brusni po tim mjestima sto je izbacil te baloncice, i guli i guli dok ne nestane svaki trag hrdje, e ako proleti na drugu stranu onda ces morat jednu zakrpicu tu odradit, onda to sve fino prekitujes poravnas, sprickit, boja, lak, i nece ti se svidit kako si uradio pa ces otjerat majstoru da ti to odradi! i to je to

Član
To ako obrusis ugledat ces amortizer :D
Problem ti je unutra, spuzva koja je tu da sprijeci vibracije i savijanje lima ustvari kupi vlagu i svaka mk4 istruhne na tom mjestu. Skini zastitnu plastiku unutra, iscupaj vani tu spuzvu i vidi jel' se moze spasiti taj blatobran, moze vjerovatno al' kod majstora, sam ne mozes nista.

Član
Slazem se s alenom. Kakav god materijal kupis kostat ce te 25-30 ili vise km. S tim da to sto uradis nece bit dobro i morit ce te vise nego sto te to hrdjavo mori, tako da ces na kraju opet otici majstoru. Pripremi stoju i nek to lakira strucna osoba