Član
Imam jedan problem sa grijanjem u passatu b3. Samo radi onaj ventilator, 1, 2, 3, 4 ne radi. Isto mi puse samo hladno i puse samko kod sajbe. Sta bi moglo biti u pitanju?
Ako radi 1, 2 i 3 onda je rezistor-upuštač ispravan jer se preko njega upuštaju sve brzine osim one najbrže koju ima ( najbrža se upušta direktno, u tvom slučaju to je 4 ), pa eto potraži kvar u kontaktima prekidača na tabli ( kontakti na priključnom džeku ili unutar samog prekidača-rastaviti ga ) toliko od meneImam jedan problem sa grijanjem u passatu b3. Samo radi onaj ventilator, 1, 2, 3, 4 ne radi. Isto mi puse samo hladno i puse samko kod sajbe. Sta bi moglo biti u pitanju?
Pa jesi li provjeravao brif-lampom da li dolazi napon na priključni džek ventilatora, da li prekidač pušta napon, da li je motor ventilatora ispravan ?Prekidac cu pogledati sutra ako ga nadjem na otpadu, kod ovog mog ne radi 1, 2, 3, 4. 4 je radila sve do nedavno dok ja nisam zalijepio onu plastiku okolo sto je bila popucala. Tablu cu skinuti svakako da to rijesim vec jednom.
Pa provjeri kako ti puse kad ukljucis grijanje jer sad da preciziramo sa crijevima nije lako. U teoriji jedno crijevo treba biti toplije, a posto voda cirkulise ona tim gubi na temperaturi pa je drugo hladnije par stepeni. Nekada ne mozes ni sumnjat da je zacepljen dok ne pukne... Solna kiselina ti nece pomoc sigurno, a nije to ni skupo bolje kupi novi.Da se ušlepam u ovu temu, valjda se autor neće ljutiti
Što se tiče malog radijatora, jugo je u pitanju, da li oba crijeva moraju biti vruća istiim intezitetom kada je otvoren ventil koji pušta toplu vodu u radijator ?
Jer sad došao s jugom, radna temperetura postignuta, jedno crijevo vruće a drugo toplo ( nije vruće kao gornje ) a ventil otvoren.
Ako je zaprljan kamencem ili nečim, da li ga smijem potopiti u kiselinu koja se koristi u domaćinstvu ( ona u naranđastoj boci ) ?
Pa grijanje jakoo kasno dolazii a vjeruj da bih kupio ali ne mogu naći, gdje god pitam, kažu mi da sam prvi koji to traži pa prije 3 godine nisam ni njegov termostat mogao naći pa sam ubacio od golfa 2 ali isti tempereturni odnos pa ubacuje on zrak dobro što se toga tiče ali mu baš dugoo treba da ga ugrije pa sam mislio da su mu, možda, unutrašnji cijevovodi ' začepljeni 'Pa provjeri kako ti puse kad ukljucis grijanje jer sad da preciziramo sa crijevima nije lako. U teoriji jedno crijevo treba biti toplije, a posto voda cirkulise ona tim gubi na temperaturi pa je drugo hladnije par stepeni. Nekada ne mozes ni sumnjat da je zacepljen dok ne pukne... Solna kiselina ti nece pomoc sigurno, a nije to ni skupo bolje kupi novi.