Pomoc registracija old timer-a trajna!?????

Pomoc registracija old timer-a trajna!?????

Član
ne mora tehnicki pregled bit kljucan da bi se auto trajno registrovalo, ne kazem da nema ulogu ali puno zavisi i od osiguranja, provjereno znam da se preko jahorina osiguranja moze trajno registrovati auto, bar je takva situacija ovdje u ze do kantonu, ko mi ne vjeruje nek ide i nek pita;)

Član
Kako osiguranje može utjecati na bilo šta? Oni ti samo izdaju i naplate polisu...

Druga je stvar što neko radi u agenciji za registraciju vozila, pa zna nekoga ko zna nekoga ko zna nekoga...pa ti to sredi sve na kraju. Ali, ponavljam stanica tehničkog pregleda je mjesto kome se treba obratiti...sve drugo su priče-čuo, vidio, načuo, pričao mi čovjek na autopijaci itd.

Član
hajd ti otidji u neko osiguranje i plati pola polise,jel moze??
naravno da ne moze, o tome ti ja pricam, ja ne znam koji je fol kod jahorina osiguranja, ali znam da njima ostavis auto, oni sve obave i vrate ti poslije, ti samo odes u mup i to je to. ne moram ti sad objasnjavat kako sam dosao do ovih informacija, to uopce nije bitno

Član
Kenno je napisao(la):
mokeBass je napisao(la):
ovako ja sam isao prije 2 god u lido, pitao da registrujem golfa kao old timera, uglavnom iz njihove price:
-nije neki zakon donesen o old timer-ima, pa se stvaraju neke komplikacije, nije mi fino pojasnio
-auto mora biti u savrsenom stanju, znaci iskljucivo oem,
-i jos cega se sjecam da se mora neki papir vaditi na masinskom fakultetu, nemam pojma vala samo se sjecam da mi je navaljao nekih gluposti, i kako nikad nisu registrovali auto kao oldtimera.. uglavnom iz njihove price sam shvatio da ne zele to da rade..
odem u bso, kaze mi covjek kao mora se prvo neka serija automobila proglasiti kao oldtimer od strane drzave, nebitno za godine, tj da se ustanovi da li je navedena serija automobila raritet.. i na kraju nista od toga, nista mi konkretno nisu rekli

Ništa od ovog što sam citirao nije istina!

Potrebno je imati auto stariji od trideset godina i tehnički ispravan. Ja bih dodao da je to tužno jer pod oldtimere tako prolaze i grobovi tipa golf 1, mercedes 123, vw t3 i sličan šrot koji hem nije ispravan, hem vlasnici tih krševa nisu nimalo zainteresovani za očuvanje vozila, niti za tehničku ili saobraćajnu kulturu...nažalost.

Sve ostalo je do tehničkog pregleda!! U ZDK, tačnije u Zenici, također nije moguće registrovati auto starije od 30 godina jer tehnički pregled kaže da nisu donesei podzakonski akti koji pojašnjavaju zakon koji se, između ostalog, odnosi i na registraciju oldtimera...U Kantonu Sarajevo, pak, trajna registracija oldtimera ide bez problema, provjereno znam za općine Novi Grad, Centar, Stari Grad i Ilijaš. Na kojim tačno tehničkim pregledima su ista auta bila i dobila to "trajno" nije mi poznato. Postoji određen broj auta i na pik-u koja se prodaju (oldtimeri, registrovani trajno), ali vlasnici su smetljari pa ne žele to objašnjavati...

Dzeniii je napisao(la):
s tim da prilikom prevoda vozila, gubis tu trajnu registraciju, al opet kao novi vlasnik sebi trajno registrujes i ćao
kako trajno registrovati ? to sam ga onda pitao

Ovo nije istina! Trajna registracija se ne gubi prilikom promjene vlasnika vozila. Zanam čovjeka iz Zenice koji je kupio trajno reg. autto u Sarajevu i trajna registraciju mu i dalje, naravno, važi. Jedino što se gubi jesu osiguranja prilikom promjene entiteta...

Inače, na par foruma ima i nekoliko tema sa ovom tematikom i ljudi valjaju razne gluposti...i samo time unose veću zbrku.

slusaj drug to sto sam rekao to isto su mi rekli u lidu, sad zbog cega, to ne znam, je li neka politika firme ili ne..;)

Član
ArminM je napisao(la):
hajd ti otidji u neko osiguranje i plati pola polise,jel moze??
naravno da ne moze, o tome ti ja pricam, ja ne znam koji je fol kod jahorina osiguranja, ali znam da njima ostavis auto, oni sve obave i vrate ti poslije, ti samo odes u mup i to je to. ne moram ti sad objasnjavat kako sam dosao do ovih informacija, to uopce nije bitno

Naravno, uvijek je isti fazon nije bitno:lol:
Kakvo je to slabo osiguranje, i u MUP moraš sam ići...meni sve urade dok popijem kafu (koju oni plate) odnesu dokumente i vrate urađene...A možeš otići i plaćati komplet registraciju na rate, 3, 6, 12 rata...samo je malkice skuplje nego kada keširaš sve odjednom.

@mokke
Rekli su ti tako jer ni oni nemaju pojma, pa lupaju razne gluposti....jedino je t.p. relevantan da prihvata ili ne prihvata auto (bez obzira o čemu se radi), sve drugo je obična papirologija...

Administrator
ima par tema oko te registracije oldtimera.

evo jedan zanimljiv komentar http://www.bhtuning.com/registracija-oldtimera-t-58947-2.html#pid915112

Član
@ Armin...tvoj problem. Baš imam druga iz srednje da radi u Jahorini u Zenici pa ću se raspitati kod njega da li može.

@pioneer

BHTuning.com • Tuning & Styling
Nemate dozvolu za pristup ovoj stranici. To može da bude zbog jednog od sledećih razloga:
Vaš nalog je ili pod zabranom ili nemate dozvolu za pristup ovom sadržaju.
Nemate dozvolu za pristup ovoj stranici. Pokušavate li možda da pristupite stranicama administratora ili sadržaju kom ne biste trebali? Provjerite da li Vam je dozvoljeno da izvodite ovaj postupak.
Vaš nalog možda još uvijek čeka na aktivaciju ili odobrenje. (Ponovno slanje aktivacionog koda)
Pristupili ste neposredno ovoj stranici radije nego koristeći odgovarajuće obrasce ili veze.

Trenutno ste prijavljeni sa korisničkim imenom: 'Kenno'