Pomoc pri kupnji BMWa 318i 1988god

Pomoc pri kupnji BMWa 318i 1988god

Član
E ovako raja kontam uzeti jednog BMWa 318i redizajn...samo sam u nedoumici jer covjek kaze da mu je otisla neka dizna i promijenio je on diznu kaze isti problem.
Trokira auto i izabci plavog dima kaze on da je zbog viska goriva i kaze da je do protokmjera..Ali opet ja sam konto da mijesa vodu i ulje al siam zaboravio vidjeti ulje :icon_rolleyes: :icon_rolleyes:

Sta vi mislite jel pri kraju masian i sta bi ovo moglo biti :icon_question:

Član
Plav dim moze izbaciti na auspuh kad dugo vergla pa ne upali i nakon dugog verglanja izbaci plav dim, moze se to desiti... Isto tako moze da trokisa i veoma tesko pali ako je otisao protokomjer, jer na njemu ima klapna i renzor, pa kad rikne senzor ili plocica na klapni tad ecu ne zna koliko goriva treba dati i samo naliva bezveze ili ne daje nikako pa onda pretjera itd...
Sto se motora tice to ces znati kad se auto upali i kad bude normalno radio, ovako vidi kakva je kompresija, a za gumice kad bude radio pa onda vidi kakav dim baca.

Član
RS TURBO je napisao(la):
Plav dim moze izbaciti na auspuh kad dugo vergla pa ne upali i nakon dugog verglanja izbaci plav dim, moze se to desiti... Isto tako moze da trokisa i veoma tesko pali ako je otisao protokomjer, jer na njemu ima klapna i renzor, pa kad rikne senzor ili plocica na klapni tad ecu ne zna koliko goriva treba dati i samo naliva bezveze ili ne daje nikako pa onda pretjera itd...
Sto se motora tice to ces znati kad se auto upali i kad bude normalno radio, ovako vidi kakva je kompresija, a za gumice kad bude radio pa onda vidi kakav dim baca.

aha drug..ali palv dim nije bio kad ga je tek upalio nego kasnije kad je dao gasa ali trokira ono radi trese se isto..koliko je para protkomjer odprilike..a za kompresiju cu vidjeti ako se jos dog.sa mamkom..mozda su i gumice i protokomjer ;) :icon_question:

Član
Ako pusi kad je i upaljen to su gumice rika, ne moze gorivo bacati plav dim kad radi auto, auto kad radi i kad trokira i kad je losa smjesa itd onda bi trebao da baca crn dim, crn dim kad auto radi je cadjdav auspuh i puno goriva i cesta voznja pod cokom (kratke relacije voznje sa ledenim motorom). Taj plav dim na leru i kad doda gas, to su 90% gumice ventila. Protokomjer dodje oko 60-100km kako kod koga a gumice 2km komad...

Član
RS TURBO je napisao(la):
Ako pusi kad je i upaljen to su gumice rika, ne moze gorivo bacati plav dim kad radi auto, auto kad radi i kad trokira i kad je losa smjesa itd onda bi trebao da baca crn dim, crn dim kad auto radi je cadjdav auspuh i puno goriva i cesta voznja pod cokom (kratke relacije voznje sa ledenim motorom). Taj plav dim na leru i kad doda gas, to su 90% gumice ventila. Protokomjer dodje oko 60-100km kako kod koga a gumice 2km komad...

hvala tebi drug na savjetu to sam i sumnjao odprilike..vidt cu jos malo da se dog sa momkom ;)..pozzz

Anes_mo je napisao(la):
Jeli to onaj na stanici ?

nije taj..ali znas li ti moze li se taj pogledati i koja mu je cijena odprilike??