Pomoc oko rutera wirless

Pomoc oko rutera wirless

Član
Ponovo ja ali nemojte szamjerit..i ovo mi je bitno :D znaci zelim da kupim ruter wirless eh ovako...imam svoj PC na njemu imam hs net od 12 gb kod njega je motorola obicni modem.... nedavno sam dobio laptop mini :D Acer aspire one ( onaj kao sto se reklamira u bhtelecomu) u njemu ima vec ugraden wirless ali sto zivim u naselju gdje ne hvata wirless tako da nema konekcije ...i dobio sam par savjeta da kupim ruter i da ga prikopcam na svoj modem koji ce davati wirless i tako cu imati na laptopu koneciju ( bez kablova :icon_biggrin:) sada je pitanje dali je ovaj savjet dobar i gdje uzeti ruter u kojoj radnji i koje make da bude.... hvala jos jednom ..hah poceo sam da smaram raju sa pitanjima:icon_twisted: :123:

svaki router ce obavljati posao, ima u skoro svakoj radnji, marka danas manje vise bitna, D-Link jedan od boljih malo skuplji, ili ako vec imas kinte potrazi CISCOv router :icon_biggrin:

i da, to ces sve naravno moci spojiti, i imati i wireless i wire :D (LAN)

Član
Ja imam isto HS net sa Motorolinim modemom i koristim D-link router. Lagan sa setup-ovanje , ne puca konekcija i slicno ugl 80ak KM imash ovaj novi model D300 cini mi se.

Član
Moj savjet, ovaj tp-link
http://www.hardwarebase.net/recenzije.php?akcija=pokazi&recenzija_id=394&stranice_rec=0-1&prikazi_novu_stranicu

za te pare nema boljeg, jednostavan, radi bez greske, prosjecnom korisniku vise i ne treba ;)

Član
D-Link, Planet to su ti 2 best buy....ciscov ti je premocan i nepotrebno kompliciran i preskup... ;)

Član
I ovo sto sam googlao nalazio sam najcesce za d-link meni treba samo za kuce ali posto sestra placa tako da se nov uzima :D.... INTERESUJE me gdje kupiti u Sarajevu da odmah idem po ruter.....pozzz i sto prije odg...;);)

Član
Da neotvaram drugu temu.. Imam TrendNetov ruter i "puca" mi konekcija ako tako mogu reci. Ustvari, mislim da radi reconnect :icon_mad:

Kako da to rijesim?

Mrva je napisao(la):
Da neotvaram drugu temu.. Imam TrendNetov ruter i "puca" mi konekcija ako tako mogu reci. Ustvari, mislim da radi reconnect :icon_mad:

Kako da to rijesim?

udji u njegova podesavanja i iskljuci mu opciju auto disconnect ;)

Član
I ja koristim HS i neki dan sam kupio u mobilmedi 90 KM d-link wireless router (nemogu se sjetiti oznake). Setup lagan, ma fercera k'o lud :D

Član
tema moze pod lock kupljen je cisco....ipak je setra placala...haha pozz i hvala na brzim odg