Pomoc oko mobitela; LG Viewty Snap GM360 vs Nokia 5230

Pomoc oko mobitela; LG Viewty Snap GM360 vs Nokia 5230

Član
ekipa,imam namjeru uzeti novi mob te sam u dilemi sta izabrati,najvise mi odgovaraju,tj mom djepu odgovaraju,
LG Viewty Snap GM360 i Nokia 5230...
interesuje me je li neko imao iskustva sa ovim telefonima,dobre strane,mane i sl...
ne patim od toga da imam sto bolji telefon,potrebno je da ima dobru kameru,da mogu muzike nasnimati na njega i da je izdrzljiv...
ajde ljudi pomazite,sta bi vi izabrali od ova dva :icon_question:

Član
ja to smece imam vec pola godine i zadovoljna sam sa njim, dok nokia n97 negdje po ladicama se kotrlja ;)

Član
Što se tiče LG, veoma dobar tel, al softver brzo dosadi.KAmera bolja kod LG, a oba su spora kada se napuni memorija, tako da šta god izabereš nećeš se pokajati

Član
zAaKy je napisao(la):
Što se tiče LG, veoma dobar tel, al softver brzo dosadi.KAmera bolja kod LG, a oba su spora kada se napuni memorija, tako da šta god izabereš nećeš se pokajati

Ja imam bas taj LG i zasad sam zadovoljan s njim bez ikakvih problema ja ga uzeo nov u mtelu prije 4-5 mjeseci

Član
svi seru protiv LG-a, isto protiv VW-a:D

mozda stariji modeli da i nisu nesto, sto dizajnom sto izdrzljivoscu, ali ovi noviji, unazad godinu, godinu i po su veoma dobri
ja imam LG vec godinu i 3 mjeseca, touch screen, nikad se ugasio nije, nije zakovao, nisam imao problema nikakvih. I ovaj Viewty sam imao priliku uzeti u neku zamjenu ali je ispalo nesto drugo i nisam, inace dobar telefon, po meni jako dobar, za te pare odlican;)
mada ni Nokia nije za bacit, ali ako biras od striktno ova dva onda bi moj izbor bio LG, ali eto, ti sebi uzimas, pa se skontaj malo koji ti bolje pase:icon_biggrin:

Član
Postavljo sam i ja vec temu bas za LG ovaj ,samsung i ne znam sta jos ima u tom rangu u BH telecomu u ponudi i vecina glasova je bila za LG , pa et i ja uzeo LG :D:D

Član
iskreno,vise me LG mami jer ima kol'ko tol'ko bolje karakteristike od Nokie,a i izgled je nekako ljepsi,citam po netu specifikacije...LG ima kameru od 5 MP dok Nokia 2 MP,Nokia nema mp3 dok LG ima (mada mi nije jasno kako da ovakvi modeli nemaju mp3 -.-' ),sta me malo buni je cinjenica da na netu pise da ovaj LG nema video,je li ne moze snimati video klipove ili sta? :icon_question:
ugl uzimam telefon da me sluzi sto duze,ne radi sminke tako da mi softver nije problem :D

heheheh adi187,upravo tu i uzimam,preko bhtelecoma :)

Član
ja sam ti svoje vec rekao... a ima nokia mp3... pusti se bhtelecoma i njihovih spec...

http://europe.nokia.com/support/product-support/5230/how-to/music/play-music
http://www.gsmarena.com/nokia_5230-2909.php

Član
NOKIU 5230 imao sam do skora,mobitel u sustini nije los,
ali nema blica sto je mana,cam nije nesto pretjerano dobra 2MPX , nema WIFI itd....

Jednostavno rijesio sam se telefona u veoma kratkom roku...

Trenutno nosam SE vivaz pro8 i veoma sam zadovoljan s njim...

Evo ti ovdje poredjenje mobitela

http://mobilnisvet.com/compare.php?a=2205&b=2627&c=

Član
Adi ako planiras da kupis mobitel u telecomu ja bi ti licno savjetovao da to ne radis, ne zbog kvalitete, odnosno nekvalitete ili nesto slicno, daleko od toga, stari mi radi u telecomu, branio bi ih:icon_biggrin:
nego htio sam ti reci da je isplatnije skupiti pare pa kupiti mozda cak i polovan mobitel, ali za kes, nego to sranje u telecomu na rate. Buraz dok ga otplatis izaci ce sto drugih koji ti se svidjaju, i tom ce cijena pasti 100%
Neka ti telecom i njihovo uzimanje na rate ( pretpostavljam da ces tako da uzmes) bude zadnja opcija
totalno je neisplativo, to znam, jer sam ja par mobitela tako uzeo, ali bio sam klinac pa mi je to bio jedini nacin, vise nikad mob na kredit. Jedino kad bi bio neki od 1000km, ali to se nece desit, nisam toliki pacenik:icon_biggrin:

Član
ArminM je napisao(la):
Adi ako planiras da kupis mobitel u telecomu ja bi ti licno savjetovao da to ne radis, ne zbog kvalitete, odnosno nekvalitete ili nesto slicno, daleko od toga, stari mi radi u telecomu, branio bi ih:icon_biggrin:
nego htio sam ti reci da je isplatnije skupiti pare pa kupiti mozda cak i polovan mobitel, ali za kes, nego to sranje u telecomu na rate. Buraz dok ga otplatis izaci ce sto drugih koji ti se svidjaju, i tom ce cijena pasti 100%
Neka ti telecom i njihovo uzimanje na rate ( pretpostavljam da ces tako da uzmes) bude zadnja opcija
totalno je neisplativo, to znam, jer sam ja par mobitela tako uzeo, ali bio sam klinac pa mi je to bio jedini nacin, vise nikad mob na kredit. Jedino kad bi bio neki od 1000km, ali to se nece desit, nisam toliki pacenik:icon_biggrin:

shvatam u potpunosti sta hoces reci,al' vjerujes da nemam namjeru dalje mjenjati,trenutno nosam Nokiu 6070,ne smijem ni reci sta je sve prezivjela i nju sam uzeo nakon sto mi je na Samsungu u700 po treci put otisao flet kabal,tog istog samsunga sam nosao 2-3 godine tako da mozes skontati koliko mi je stalo do novih modela mobitela :D
nek' ima dobru kameru,memorije da mogu muzike snimiti i ja zadovoljan :lol:

@Got2b
ekstra je ovo poredjenje,definitivno sam na strani LG-a,samo...sta mu je monoblok a sta touch-screen,koja je razlika :icon_question: