Pomoc oko kupovine auta

Pomoc oko kupovine auta

hmmm ja ne kontam ovo fsi a u 2002 godiste mozda je ovo obicni 1.6 16v s cipom opet nagadjam
a s plinom nema ni jedan problema samo ako su mape fobre za plin neces imat problema a i servis plina redovan ako hoces da ti auto ide normalno pod to se podrazumjeva mjenjanje filtera svakih 5 000 mali filter koji kosta 5-6 KM a svakih 30 000 veliki filter i to je to ;)

Član
hmmm ja ne kontam ovo fsi a u 2002 godiste mozda je ovo obicni 1.6 16v s cipom opet nagadjam
a s plinom nema ni jedan problema samo ako su mape fobre za plin neces imat problema a i servis plina redovan ako hoces da ti auto ide normalno pod to se podrazumjeva mjenjanje filtera svakih 5 000 mali filter koji kosta 5-6 KM a svakih 30 000 veliki filter i to je to ;)
Ne znam ni ja zvao sam lika nije se javlja sutra cu ponovo.

ispravak sad sam na wikipedi pogledo imaju ti motori i radili su se od 2001-2006 samo sto su izgleda rijetki ili nasa raja samo zna za TDI masine :D

Član
FSI - direktno ubrizgavanje goriva....nisam siguran da li ovdje kod nas imaš igdje majstora da ti tu lijepo plin ugradi, raspitaj se.

2.0 lijepo ide, ali hoće još ljepše i potrošiti. U trojki GTI hladno uzima 11+ gradske vožnje, a četvorka je teže i veće auto...

Član
ovaj fsi otvoreene voznje ne prelazi 5 litara kad se pazi.
ja cu imat takvog istog golfa na prodaji za jedno 20 dana, 5000 km fiksno. tek uvezen iz njemacke. oprema sve osim klime. boja crvena

Član
FSI - direktno ubrizgavanje goriva....nisam siguran da li ovdje kod nas imaš igdje majstora da ti tu lijepo plin ugradi, raspitaj se.

2.0 lijepo ide, ali hoće još ljepše i potrošiti. U trojki GTI hladno uzima 11+ gradske vožnje, a četvorka je teže i veće auto...
E hvala na infou raspitacu ce za taj plin prije odluke naravno :)

ovaj fsi otvoreene voznje ne prelazi 5 litara kad se pazi.
ja cu imat takvog istog golfa na prodaji za jedno 20 dana, 5000 km fiksno. tek uvezen iz njemacke. oprema sve osim klime. boja crvena
klima mi je jako bitna stvar jer kad dodje ljeto haos je po vrucinama :)

BHT Ovisnik
za plin ima naravno, radi i Darko u Lukavici, ja sam prije ovog volva imao GDI isto kao FSI samo je ovo japanac... ali ti se ugradnja ne isplati,ne sjecam se koliko,ali bila je oko 1500+ KM s tim da ti u isto vrijeme konstantno trosi i plin i gorivo, neso mi je govorio koliko se sjecam 20% goriva koristi uz plin, mada mi zadnji put rece da se do nekoliko obrtaja trosi gorivo,a nakon nekoliko plin ili obratno,uglavnom nije isplativo, ugrađivali su na par passata i gofova FSI i sami oni kazu da to nije isplativo ali eto...

Član

Kakav je veliki filter na plinu? To prvi put čujem, znam za mali okrugli koji je do džaba. :D

veliki je na samom mjestu prije dizni u obliku case na glavnom crijevu sto ide iz isparivaca na dizne btw. taj filter se ugradjuje samo na sekvent plin a na obicni ne ide ;)

Član
cini mi se da je ove 1.6 FSI motore razvio audi i da su ih ugradjivali u A 2 2001 ili koja vec god.
i ja sam bio zagrijan za taj motor u A 2 ali jbg nije mi se dalo

Član
1.6 fsi je isti na oko kao i onaj 1.4 16v , samo sto je ovaj 1.6 veci i ima jos nekih sitnih razlika oko filtera i usisa