pomoc oko ebay!!!

pomoc oko ebay!!!

Član
Ni ja nisam naručivao preko toga...Čuo sam da ima prevera. A kad bi naručivao, naručio bi prvo nešto jeftinije da vidim kako šta...Nebi odmah izvaljivo neke pare...

Član
ibiza, imas ispod drugi tab Shipping and payment, tu kliknes, nadjes svoju drzavu, i izbaci ti cijenu koliko bi ti poštarina još izišla, a ako na artiklu piše free šiping, onda poštarinu ne plaćaš.
Do sada sve uredno bilo, šta sam god naručio, a ja sam slao rođaku linkove i on mi je naručivao, pa što se tiče plaćanja nezz o tome ništa
hahah

Član
Iz Kine peko ebay.com poštarina je iznosila nekih cca 50km za vrijednost oko 200+km a carina na to kod nas 100km ne zaboravite ako naručujete izvan EU da će carina biti pozamašna dosad su naplaćivali samo preko 100km vrijednosti od sad naplaćuju za sve...problem ebay.de je što većina ne šalje u BIH pogotovo krupnije stvari i ko šalje poštarina je pozamašna...sitnije stvari ok to s eu koverti šalje i nisu problem ni sa carinom ni sa poštarinom ;)

Fap

Član
do sad sam kupovao preko paypala samo za girice :D

a vidim ima na ebay.de dosta jako jeftinijih stvari nego sto s ekod nas prodaje
pa bi mozda kupio koji dio al namjeravam da mi rodjak to kupi ja njemu posaljem para on kupi i posalje meni kao pokon da neplacam porez ja mislim.

I zanima me mogu lis e tako kupit gume na ebayu vidim ima jako dobrih + jeftinih :)

evo nasat ja ciljam npr

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180638948486&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:de

Član
fap je napisao(la):
do sad sam kupovao preko paypala samo za girice :D

a vidim ima na ebay.de dosta jako jeftinijih stvari nego sto s ekod nas prodaje
pa bi mozda kupio koji dio al namjeravam da mi rodjak to kupi ja njemu posaljem para on kupi i posalje meni kao pokon da neplacam porez ja mislim.

I zanima me mogu lis e tako kupit gume na ebayu vidim ima jako dobrih + jeftinih :)

evo nasat ja ciljam npr

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180638948486&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:de

Nije ti stvarna cijena 30 eura ovo je aukcija ko vise ponudi njegovo u zadatom roku (u ovom slucaju je zadati rok 2d i 10h)
Mislim da bi ti poveca postarina dosla za 4 gume ;)

Član
Ovo je aukcija i ako nije zadovoljan postignutom cijenom nemora prodati...u djelu za poštarinu piše samo Njemačka...kliknete na ovo versand dole kraj beschreibung ako na listi nema BIH onda ne šalju...

Član
Mrva, naručio sam preko američkog ebaya ali je stvar iz Kine..

ibizasa, poštarina zavisi sve, najbolje je pogledati konkretno za artikal koji te zanima..

Ne znam otkud to da se na sve plaća carina sad, ja nisam nikad platio, neureklo se :D

Član
Ja i drug smo naručivali nešto isto iz Kine i stiglo je iz kine u Sarajevo za 4 dana a iz Sarajeva do nas još uvijek nije već 7 dana...a platili smo carinu na vrijednost naručene robe sa poštarinom od 270km 100km...i rekli su da od sad se plaća carina na svaki artikal bez obzira na vrijednost...sad da li nas muljaju ili je stvarno tako neznam