pomoc oko ebay!!!

pomoc oko ebay!!!

potrebni su mi vasa iskustva o ebayu,zanima ma koliko je sigurno kad narucim nesto da mi stigne na adresu!!!!hvala

Član
Čekaš nekada i po 2 sedmice, a što sam god naručivao stiglo je
AL nekada čekaš i po mjesec dana, sve zavisi odakle naručuješ

Pa i ako ne stigne, mozes izvrsiti povrat novca, ako platis putem Pay pal-a ..Ja do sada nikada nisam imao problema..Nedavno sam kupio dijelove oko 550 € i stiglo je za 7 dana..

Ima dosta caka, prvo da znas da nije nikakva zavlakusa, pogledaj koliku reputaciju i koliko prodanih proizvoda ima prodavac, koliko dugo je registriran na ebay. Jer sve prevare su tipa vidis proizvod duplo jeftiniji nego inace, ti se zaletis platis mu i za dan vidis izbrisao profil i onda mu ne mozes nista, takvi naprave profil koji traje par dana ukradu bukvalno pare i nestanu.
Sto se tice postarine, neki imaju opcije brze poste, naravno sve se placa dodatno. Duzina slanja zavisi kako salje, jel' Priority mail, Air-mail, DHL itd...
I da kao sto rece roki ako ne stigne mozes traziti povrat novca...

Član
Samo pay pal i nema zime i naravno kao što rekoše reputacija prodavca...doduše ja sam plaćao i putem banke i nisam imao problema bar kad je u pitanju njemački ebay ;) Ako naručuješ sa onog ebay.com očekuj finu carinu da platiš pa računaj i to u cijenu pored poštarine ;)

Član
Molim ako moze ko to detaljnije opisati... moze li se kak s karticom tekuceg racuna dali mora biti bas kreditna kartica,kako se to uopce radi? trebam neke tuning djelove a u hr nista za mr2:icon_mad:

Član
Zavisi koja bnka i koja kartica od nekih banaka može i visa electron dakle debitna kartica dok kod većine mora biti kreditna da bi se mogla registrovati na pay pal ili uopšte da se sa njom može plaćati preko neta...

Član
MR2GTI je napisao(la):
Molim ako moze ko to detaljnije opisati... moze li se kak s karticom tekuceg racuna dali mora biti bas kreditna kartica,kako se to uopce radi? trebam neke tuning djelove a u hr nista za mr2:icon_mad:

moze i sa karticom ;)
Ja sam ima god,dvije uzimao par stvari ali doduse imam rodjaka u njemackoj pa je to islo na njegovu adresu,a ja sam platio odavde sve.Ako ides preko banke odbit ce ti se ja mislim 4-5€ tj.trebas dati 5€ vise na artikal koji si kupio ;).covjek ti da svoj konto prepises na taj konto i gotovo.pozz

Član
Skrabo je napisao(la):
MR2GTI je napisao(la):

moze i sa karticom ;)
Ja sam ima god,dvije uzimao par stvari ali doduse imam rodjaka u njemackoj pa je to islo na njegovu adresu,a ja sam platio odavde sve.Ako ides preko banke odbit ce ti se ja mislim 4-5€ tj.trebas dati 5€ vise na artikal koji si kupio ;).covjek ti da svoj konto prepises na taj konto i gotovo.pozz
Hoces reci da se dogovorim preko maila gdje salje i to i da mu uplatim na broj racuna u banci lil? Zar me tako nebi mogao zaj. pa uzet novce:icon_rolleyes:

Član
nema potrebe da placas na racun,otvori paypal i placaj tako,nece te zeznuti,samo gledaj da prodavac ima dobru ocjenu i bar stotinjak prodanih artikala.

Član
Schumi je napisao(la):
Ja evo mjesec već čekam pošiljku iz Kine, svaki dan bi trebala stići :D
jesi li isao preko ebaya i neka china stranica

Jel ima ko iskustva sa ovim china stranicama? Placanje isto preko paypala

Član
Zanima me recimo prilikom kupovine sa www.e-bay.de, da li je u cijenu uračunata i dostava na kućnu adresu ili pak negdje drugo piše cijena dostave, malo sam surfao ali to nisam uspio naći, ili se pak trebam registrovati da bih vidio te detalje. Naime ne bih da se iznenadim kad nešto platim 30 € da u konačnici bude 50 €.

Naravno plaćao bih putem pay-pal internet bankarstva :)

Btw, koliko ste u prosjeku plaćali poštarinu, evo recimo konkretno ko je šta naručivao iz njemačke i koliko je za to platio dostavu, koliko ćeš ti Schumi platiti za to iz kine itd itd ?

Sve informacije su dobrodošle s obzirom da se nikad nisam nakanio naručiti nešto, uvijek sam nalazio kompromis kojeg trenutno nema pa je jedina opcija e-bay :)