Pomoc!!! Nepoznata muzika :S

Pomoc!!! Nepoznata muzika :S

Član
Kao prvo pozdrav svima i jako mi se dopada forum... novi sam clan :icon_smile:
ehh da predjem na problem :) Prijatelj mi je kupio neku muziku za koje ne zna ni podatke :icon_question: kupio je na pik-u radi se od dva sub-a 15" i pojacalo magnat 1600w (navodno) pa zeli da mu ja napravim kutije za zvucnike ali nemam nikakvih podataka da bi mogao izracunati koliko litara koji port nista :S ono da radim po osjecaju ne znam jer prvi put pravim kutiju imam sav alat i dosta sam vjest sa rukama i citao sam na forumu o bass kutijama odlucio bi se za br kutije... ali sam htio da vidim sa vama pa da mi pomognete :)

evo stavit cu link od pojacala iz zvucnika sa pik.ba sto je kupio nemoj te da vas zbuni profil na pik-u prijatelj mi se posluzio mojim profilom ;)

pojacalo-magnat

2-bassa-za-auto-15-quot-ke

Član
opet padobranac...

novi clan..
ime i prezima
godiste
auto
grad...

pa cemo se onda zabaviti tvojim problemom...:D nemoj se ljutiti ali takva su pravila...:D

Početnik
ajd se ti prvo predsvavi u nove clanove pa onda cemo se baviti kutijama i slicnim

edit:GOLF TZ bio brzi

idi kod muhe on ce te uputiti,cojk je bog za to....mozes i bekira ali on je sad u penziji :D
muha ti moze napraviti kutiju po zelji i ukusu za sitne pare,to mu je fah...

Član
nermin suljagic je napisao(la):
idi kod muhe on ce te uputiti,cojk je bog za to....mozes i bekira ali on je sad u penziji :D

:cool::cool::cool::cool: muha, bekir, davor... znaju sa muzikom... izvanjavam se ako sam nekog zaboravio...:D

Član
GOLF TZ je napisao(la):
nermin suljagic je napisao(la):

:cool::cool::cool::cool: muha, bekir, davor... znaju sa muzikom... izvanjavam se ako sam nekog zaboravio...:D

na svu srecu nisi nikog izostavio :lol: ... da si jos dodo marka u tu grupu ja mislim da bi isjeko vene bez pola pardona :D ... :icon_exclaim:

JA NE VIDIM SLIKEEEE!!!

Član
eddo izvini.... :D

eddo ti je glavni tu :D

i igy se razumije....

a ja pojma nemam... :D

i da... desni klik i open iamge in new tab...:D

ev nek sam i dozivio dokaz da ima netko tko baca pare i na ovakve gluposti od opreme, i to 300km .. za te pare je mogao kupiti i pojacalo i woofere...

wooferi nidje veze, a pojacalo nije vidjelo magnata..

Član
ma dzaba je bacio pare sto jes jes ... al ajd valjda bude zadovoljan ;) ... elem da se vratimo na temu, tesko ces nac ikakve specifikacije za ove woofere tako da uradi kakvu ofrlje kutiju pa ako bude valjalo bude ... gledaj samo da bude neka malo veca kutija jer se ipak radi o 15-kama ...

Član
eddo je napisao(la):
ma dzaba je bacio pare sto jes jes ... al ajd valjda bude zadovoljan ;) ... elem da se vratimo na temu, tesko ces nac ikakve specifikacije za ove woofere tako da uradi kakvu ofrlje kutiju pa ako bude valjalo bude ... gledaj samo da bude neka malo veca kutija jer se ipak radi o 15-kama ...

ma ja ofrlje jbg... jeli dovoljno 50-60 litara samo ne znam kolike portove sta mi predlazes?

Član
dovoljno je 50-60 za jedan woofer ako ces 2 onda treba otprilike duplo vise a port jbga nemam pojma ovako napamet sta da ti kazem ... kad budes znao tacne dimenzije kutije koju planiras uradit postavi ovdje pa nek ti neko izracuna kakav port da stavis ;) ...

Član
Nisam mu ja pravio kutiju neki rodjak mu pravio al jbg veca ne moze stati u gepek... dobro udara malo mu prde ali jbg udaraju ha ya usi me bole -.-'[attachment=38817]

Prilozi

• Slika153.jpg
    Slika153.jpg
    242,1 KB · Pregleda: 95
Član
sad je meni jasno,ovo je moj jaran mu pravo kutiju,tj njegov rodak poznajem momka cija je muzika,samo mi nije jasno odakle im ideja da ovdje stave pojacalo al hajd nema veze necu da se petljam ;) jer sam pokusao objasniti neke stvari im al su suvise trvdoglavi i nemozes im se nista objasniti ;)