Pomoc - Kutija za nepoznat zvucnik ?

Pomoc - Kutija za nepoznat zvucnik ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Ako bi neko mogao malo da mi pomogne kako bi mogao da izmjerim - izracunam ili sta vec da uradim da bih dobio parametre za nepoznat zvucnik ?

Hvala.

Član
nabaci sliku,mozda neko prepozna
btw,koliko ja znam,nemas ti sta mjerit,za kutiju se koriste oni parametri zvucnika
ti mozes izmjerit otpor zavojnice,precnik membrane i to je to...mozda jos neku sitnicu,al...

za dobijanje pravih parametara zvucnika treba dosta opreme i malo vise znanja tako da to zaboravi, daj neki info kakav je zvucnik pa cemo vidjet sta bi odgovaralo..

Član
Eh pa da imam neki info ne bih kukao ovde :)

Zvucnik je sledeci al bez smijanja molicu :) ovo ide bratu za sobu a necu odprilike da pravim a ne mogu da nadjem nikakve podatke.

Znaci zvucnik ili zvucnici su First ART 269 8"

8" ? pa onako gledajuci 10-15L kutija je ok za tu velicinu, gledajuci nesto tacno u bobu nema potrebe jer i nije neki zvucnik i nema se sta veliko ocekivat od njega da se ide u tolike detalje..

Član
Pa ajde hvala, mozda cu i probati nesto tako ali sa dva u kompresionim kutijama, a mislio sam port ali ne mogu port odprilike pravit.

kad je vec u kuci napravis bandpass :D a moze port 5cm promjera npr.. ili ako su dva u istoj moze i onaj od 7cm a duzinu pa jbg odrediti na slusanje, probat vise duzina pa sta bolje pase :icon_biggrin:

Član
Hmm pa mogu i to probati ali koliko znam sebe to ce da zavrsi na 25Hz i onda necu imat srednje koji ce to da prate pa mozda bolje da ne komplikujem :D

U svakom slucaju hvala, probam pa javim kad i ako zavrsim :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.