_vwfan_ je napisao(la):
Ljudi danas pokusavao opet nista.Nazvao BH Telecom i rekose mi; sad smo vam aktivirali tu opciju samo prikljucite i gotovo.Ja prikljucim i opet nece jbg.
Zahvaljujem svima na pomoci
Jesu li dosli mrezni prikljuci na maticnim ? Ako jesu iskljuci firewall, ubodi iz jednog u drugi i trebalo bi raditi. Ako imate Viste ili Win 7 onda jos lakse. Trebalo bi raditi i sa XP-om. Za modem, da oboje mozete konekciju koristiti. Odes u browser 192.168.1.1 , user : admin pass : admin , moze varirati, ali lako ti je na netu naci fabricke postavke ako je drugi modem pa se logovati. Onda ides setup wizzard, napravis bridged PPOE LLC konekciju, sa postojecim accountom od bihneta, i to je sve.
Jesu li ti dva kompjutera u istoj kuci ? Ako jesu, ne treba ti telecom i ne gubi vrijeme. Gore sam sve objasnio, samo spojis kablove nazad u portove. konfigurises kako sam objasnio i to je sve. Dzaba slusas ove ostale, kad ti niko nije dao odgovor za ono sto si trazio.
Kakve dvije konekcije sa dva racunara da pravis ako su ti ta dva u jednoj kuci, potrebno je samo modem da konfigurises kao sto sam objasnio, i to se zavrsi za 5 minuta. Ako ti je Paradigm modem, postupak je u bocu isti kao gore.
Vi gore ste samo zbunili covjeka, i navaljali stvari koji se uopste ne ticu onoga sto on hoce, a mogao je vec jucer imati sve da je makar jednom procitao ono sto sam ja napisao.