Pomoć, druk ležaj.

Pomoć, druk ležaj.

Član
Evo, primjetio sam da mi malo struže kvačilo još prije neki dan, mislio sam da je do sajle, ali sam se prevario. Kad stisnem kvačilo, struže i tandrče i,..., odvratan zvuk. Bio sam kod majstora, pregledao je i kaže da nema šta drugo da bude nego druk ležaj. Kad već moram da rastavim čitav mjenjač, mjenjaću i korpu kvačila i lamelu iako su vjerovatno u dobrom stanju. Zvao sam Verano i nemaju na stanju trenutno ovo. Treba mi neki kontakt od prodavnica auto dijelova koji imaju dijelove za Peugeot. Znači, druk lezaj, neka osovinica na koju ide ležaj, korpa, lamela.
Kataloški broj korpe i lamele je: 2050 R3, a te osovinice: 2105-38.
Automobil je Peugeot 206, 1.6, 16v.
Hvala vam unaprijed.

Član
ja sam mijenjao set kvacila na istom pug-u ove zime. cijena u ovlastenom servisu u Sarajevu je 460 km, bez ugradnje, pa eto da znas.

Član
U Prijedoru imas Motorex... :icon_smile:

http://www.motorexbih.com/index.php/poslovnice
P.J. 14. PRIJEDOR
Telefon : 052/211-391
tu imas broj telefona i ima u Prijedoru pa vidi dali imaju i koliko je para :) sretno :)

MTR

Član
druze javim ti u ponedeljak koliko i sta , kod mene se pugovi rade , jeftino i kvalitetno ;)
neki dan bio jedan pug iz BL kod mene isti problem , i nemoj da ti neko kaze da ce bit u redu ako samo druk promjenis , djaba ce se mjenjac skidat i ponovo montitat novu lamelu i korpu

Član
-adnan- je napisao(la):
ja sam mijenjao set kvacila na istom pug-u ove zime. cijena u ovlastenom servisu u Sarajevu je 460 km, bez ugradnje, pa eto da znas.

Znam, to sam prvo provjerio i nemaju na stanju. Još mi moj majstor kaže da je svejedno gdje ću uzeti, da potražim jeftinije.;)

MTR je napisao(la):
druze javim ti u ponedeljak koliko i sta , kod mene se pugovi rade , jeftino i kvalitetno ;)
neki dan bio jedan pug iz BL kod mene isti problem , i nemoj da ti neko kaze da ce bit u redu ako samo druk promjenis , djaba ce se mjenjac skidat i ponovo montitat novu lamelu i korpu

Tako je. Veliki je to posao sve poskidati i ponovo vraćati. Ionako je na toj kilometraži na kojoj počinju problemi sa tim. Sad zamjenim to, sledeći redovni servis zupčasti i vodenu i miran.;)

RS TURBO je napisao(la):
U Prijedoru imas Motorex... :icon_smile:

http://www.motorexbih.com/index.php/poslovnice
P.J. 14. PRIJEDOR
Telefon : 052/211-391
tu imas broj telefona i ima u Prijedoru pa vidi dali imaju i koliko je para :) sretno :)

Hvala, drug, vidjeću i sa njima, možda skoknem do njih da kupim, ali ću kod svog majstora da ga radim.;)

Član
Jaoj, patnje danas.:icon_mad:

Kupljena korpa, lamela i druk ležaj, a kasnije i osovinica. Auto odvezeno kod majstora, čeka ugradnju.

Član
Marka je Valeo, fabrički.;)

230KM set, a osovinica u Veranu je oko 11KM, ne znam tačno, ostavio sam im cvaju da imaju za kafe, učinili su mi.;)