Polaganje...?

Polaganje...?

Član
zdravo momci... isao sam u autoskolu da se prijavim i trebam da vadim sad ovu dokumentaciju za vozacki ( a ja se hvala Bogu razumijem u sve to :icon_biggrin: ) pa ako neko iz sarajeva malo vise razumije da mi pomogne, jer nemam stvarno koga pitati gdje trebam ici...nastanjen sam u novom gradu. prvo ovo ljekarsko... rekli su mi negdje izmedju dolac malte i c.vile ima neki dom zdravlja mupa bijela zgrada, nikad nisam cuo za to niti imam pojma gdje je... i drugo ova cipsova prijava, frajer mi reko imas to kuci dali su ti kad si izvadio licnu....il sam ja glup il on laze ? i gdje se moze naci ova kopija licne karte ??? :lol: :lol: :lol: salim se za ovo zadnje :D hvala unaprijed!

187

Član
kralju vako.. odes na otoku u dom zdravlja, popenjes se uz vanjske stepenice drugi sprat desno zadnja vrata udjes kaze ljekarski za vozacku dozvolu,das licnu i 50KM (od 9 do 2 cini mi se moras nisam siguran) daju ti papir na kojem pise broj soba u koje trebas da ides i to obavis sve za 45 min sve zavisi od guzve.. kad to zavrsis odes u cips udjes desno vidjeces red veliki :D pridjes dobar dan treba mi cipsova prijava o mjestu prebivalista (ona se ne placa) oni ti daju i to je to... ;)

Član
novi grad ??? prijava cipsova mislim da ti vadis u b fazi na alpasinu (to je moje misljenje jer nezz jel to po opstinama ide), ljekarsko su vecinom vadili tamo blizu Brazila (sta je ono restoran kafic ispod dalmatinske), prva pomoc (ako ide po opstinama onda polazes na alpasinu u a fazi trg solidarnosti)

Član
Eh ovako,za ljekrski Mimo Medical na Cengic Vili odma preko puta one pumpe dole kod Bosmala vidjeces ima tabla nemozes fuliti 40KM kosta,CIPS-ova prijavnica pa otidi ako si zgubio tu prijavnicu gdje si i vadio licnu i za 2 minute ces je dobiti,kopija licne to znas,to sve skupis i odneses u svoju auto skolu,dobijes upltanicu uplatis obuku za testove,odes 2-3 put tamo da dobijes na cd-u testove kuci ih ucis jer dole je smor biti,i onda 7 dana prije nego sto oces da polazes prijavis u auto skoli da oces da izades na testove,tu novu uplatnicu dobijes nju platis i naucis testove kroz tih 7 dana i odes i polozis testovi su smjesni,a polazu ti se na masinskom fakultetu,svakog cetvrtka,odma i rezultete i saznas,dalje utorkom i cetvrtkom dobijes na istom mjestu gdje si i polagao testove potvrdu da si polozio testove sa tom potvrdom kod instruktora i voznja moze da pocne,dok vozis obuku odma rijesesavas prvu pomoc to otidi u Crveni Kriz najblizi oni ti sve kazu i dobijes jos jednu uplatnicu i od njih odes 2-3 put dole i odma polozis i to je to i onda kad odradis casove voznje instruktor te prijavi za polaganje voznje polozis i onda opet cekas utorak ili cetvrtak da dobijes potvrdu o polozenom vozacku tu potvrdu dobijes na istom mjestu gdje si dobio potvrdu o polozenim testovim,sa tom potvrdom mozes vozit sam u Kantonu Sarajevu dalje ne,i onda tu potvrdu predas dole za izradu vozacke,od njih dobijes papir da ti se radi vozacka i sa tim papirom opet mozes vozit al ne van Kantona Sarajevo,uhh dosta dug tekst al sam ti sve objasnio kako sta ;)

187

Član
prvu pomoc polaze na alipasinu (crveni krst), ovu prijavu vadi u cipsu dole, a ljekarski moze gdje bilo, gdje on hoce al eto ovdje dom zdravlja na otoci tu sam ja pa mu govorim :D

Član
primljeno k znanju... odprilike :icon_biggrin: idem sutra, ako bude jos sta trebalo, bice na ovoj temi.
uzdravlje ;)

Član
U koju si ti auto skolu isao bogati pa ti nisu sve fino napisali i objasnili gdje sta treba :D il ti nisi znao pitat^^

Član
Da ne otvaram novu temu, da odmah pitam:
Dali se može polagati sa 17 godina, kao što kažu, stim da dobiješ potvrdu da možeš vozati samo po gradu u kojem si polagao, kako sam čuo to je prije moglo.
Dali može i sada?

zAaKy je napisao(la):
Dali se može polagati sa 17 godina, kao što kažu, stim da dobiješ potvrdu da možeš vozati samo po gradu u kojem si polagao, kako sam čuo to je prije moglo.
Dali može i sada?

Ne može!

Član
zAaKy je napisao(la):
Dali može i sada?

naravno, da ne moze. :) a ja te molim, nemoj voziti bez vozacke i biti budala, pun je svaki grad takvih. imaj malo postovanja prema zakonima :icon_smile:

Član
Ma ne vozam ja po gradu, samo po naselju ovda, nije baš u centru, treba oko 5 min do centra, pa malo điram, a na glavnu cestu ne izlazim, da nebi najebo
hahahah:icon_sad::icon_sad::icon_sad:

Član
nemoj se zajebavati... col3 se jedva izvukao iz govana... njega su zaustavili takodjer u naselju....

Član
Samo razmisli malo ko ja, da li ti je draze cekati jos nekoliko mjeseci do vozackog ili popusiti foru i cekat 20-u godinu da polazes ?