Pojacalo - pitanje?

Pojacalo - pitanje?

Ovako, kupio sam neki dan nov CD/MP3 player Sony, osnovni model... 4x 45 W (cca 4x20 RMS-a) sistem S-MOSFET pojačala, 1 x 2 V predizlaz za maksimalno proširenje sistema... naprijed su fabricki zvucnici (nisam gledao njihovu snagu) a pozadi su Magnat zvucnici od 180W, cca 40-45 RMS-a.. sve sam to fino spojio i radi perfektno... ali mi se desava jedan problem: kad npr. pojacam zvuk 25+ player mi se resetuje, sta bi moglo biti problem :icon_question: a do tog nivoa zvuka radi perfektno...

Pitanje: koju jacinu i marku zvucnika pozadi bi preporucili na ovaj player da je zvuk odlican + marku i model pojacala + subwoofer???

Hvala ;)

Član
Gdje ćeš preko 25, prevelika je distorzija, vjerovatno izgubi struju, opadne napon itd...

Član
struja zeza,podebljaj kablove;)
ti nazad zvucnici su ti ionako dovoljni snagom,taj plejer ima 15-tak W RMSa,mozda malo vise,po kanalu...pojacalo i woofer ti zavise od novcanika;)

edoze je napisao(la):
struja zeza,podebljaj kablove;)
ti nazad zvucnici su ti ionako dovoljni snagom,taj plejer ima 15-tak W RMSa,mozda malo vise,po kanalu...pojacalo i woofer ti zavise od novcanika;)

ma da, zvucnike sam nove kupio prije 2 mjeseca... sad HU, a naprijed su ostali fabricki zvucnici... kad odvojim na HU prednje i zadnje zvucnike, npr. kad samo rade zadnji (jaci) zvucnici onda nema problema, ne gubi struju, radi perfektno... mislis da stavim kablove veceg presjeka za napajanje.. koje preporucujes?? a sto se tice pojacala, pitao sam vise radi snage... jel moze i neko MEDIUM pojacalo, da ima fin, jak i cist zvuk, ne treba mi nesto pretjerano skupo ;)

Član
ja mislim da su ti preslabi ti prednji zvucnici. i meni se slicno desavalo kad sam naprijed prikljucio beze neke. cim pojacam preko "odredjene granice" samo se restetuje player, kad je smanjeno normalno radi...

emir_89 je napisao(la):
ja mislim da su ti preslabi ti prednji zvucnici. i meni se slicno desavalo kad sam naprijed prikljucio beze neke. cim pojacam preko "odredjene granice" samo se restetuje player, kad je smanjeno normalno radi...

moguce je da su slabi za neki jaci ton... oni su dobri, imaju dobar i cist zvuk, ali msm da nisu nesto pretjerano jaki, cca 10WRMS-a... drzim odavno u rezervi nove zvucnike, bas bi odgovarale naprijed ali nikad se nisam nakanio da ih zamijenim jer do sada sam koristio player koji nije imao toliku snagu da ih forsira, do sada... ovi zvucnici isto imaju 180W, cca 45WRMS-a, impedanca 4 ohma.. znaci zamijenim prednje zvucnike sa ovim sto imam i zamijenim instalaciju akku>>HU sa vecim precnikom i radice sve po PS-u, nadam se ;)

Član
zato sto sam kod dve-tri B4-orke stavljao deblje kablove jer su fabricki pretanki,imali isti problem kao i ti,a vjerujem da je i kod tebe ista instalacija...

marko_v je napisao(la):
zato sto sam kod dve-tri B4-orke stavljao deblje kablove jer su fabricki pretanki,imali isti problem kao i ti,a vjerujem da je i kod tebe ista instalacija...

ma vidio sam i ja da su mu tanki kablovi za napajanje player-a... one obicne zice :icon_mad: kad budem imao slobodnog vremena zamijenucu kablove, stavicu deblje pa cemo viditi kako ce biti.... hvala ;)