@badboy: Ako bijelo pusi provjeri da ne vuce vodu, ili mjesa sa uljem, ako pocne voda nestajati a nije punkut hladnjak ili crijeva onda nesto ne valja...
Edit: Kad sam vec pomenuo ulje, da napisem par rijeci (mojih zapazanja) kod starijih masina (diesela vise)...Ova novija ulja im ne gode bas...Ja sipam "jeftinije" ulje i mjenjam svakih 5 000...Obicno je to Modricko, Ina ili neko nase domace ulje...Sipao sam Shell, Castrol, ELF itd...Placao ulja po 120 KM 4 litra i jednostavno ne gode motoru tj.prebrzo ih trosi i ima ruzan zvuk...Kod dizela se ulje brze zaprlja, pa se ja vodim nekom filozofijom da je sto stari motor i da je bolje cesce ulje promjeniti...Kad ga ispustis pretpostavljam da bude u njemu nestioca (vidiljiv i nevidljivih)...Ja sipam 15 W 40 ulje i na 5 000 KM potrosi ili raspe 4 dcl ulja sto je super, uzmemo li u obzir da je motor presao 320 000 KM, da se vozi svaki dan i da mjesecno prelazi po 2000 KM min i vise...Ulje kakvo naspem takvo i ispustim, nije rijetko niti izgubi viskozitet (igubi ono ali je super prihvatljivo)...Desavalo mi se da kupim 2 x 5 litara ulja isti proizvodjac sve isto i kod istog prodavca, kad otvorim kanistere u jednom je ulje crvenkasto u jednom zuckasto...Mislim da nema neke kvalitete ulja, pa pribjegavam domacim proizvodjacima tipa Modrica, INA itd...Eto toliko od mene, moje zapazanje, nadam se da ce nekome pomoci...Pozdrav..