Počela prodaja najjeftinijeg automobila na svetu Tata Nano

Počela prodaja najjeftinijeg automobila na svetu Tata Nano

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
tata%20nano%20111.jpg

10 Apr, 2009

U Indiji je juče počela prodaja najjeftinijeg automobila na svetu "tata nano", koji je niskom cenom stekao popularnost i pre nego što se pojavio na tržištu, javile su agencije.

Osnovna varijanta automobila, koji proizvodi indijska kompanija "Tata motors", košta približno 2.000 dolara bez poreza i taksi. Luksuznija varijanta tog vozila koštaće oko 3.700 dolara.
Automobil spada u mala gradska vozila, dužine je nešto preko tri metra i zapremine 624 kubnih centimetara. Vozilo se proizvodi u fabrici u gradu Pantnagar, na severu Indije.
Fabrika "Tata motors" u Pantnagaru ima kapacitet godišnje proizvodnje od 50.000 do 60.000 vozila, ali se planira otvaranje novog postrojenja čime će se povećati kapacitet proizvodnje na 250.000 "nanoa" godišnje.
Zbog ogromnog interesovanja kupaca u Indiji, automobil će u početku biti prodat u 100.000 primeraka i to kupcima koji su se ranije prijavili i čija će imena biti izvučena pomoću kompjutera.
 
Član
ma ima Tata svojih luksuznih marki (ne zaboravi da su oni vlasnici Land Rovera, Jaguara), samo su napravili nesto sto moze svako kupit...ipak za ove pare je dobra...
 
Član
Citao sam da bi za EU po nasim standardiam kostao oko nekih 4990 eura ( zracni jastuci, zone mrvljenja prilikom sudara itd itd... ) a za to se ne isplati dati tolike pare :icon_rolleyes:
 
BHT Ovisnik
ako ce tolko u nas kkostati bolje dodati koju markicu i uzeti daciu sandero,fino auto:)
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top