plivajuci zamajac

plivajuci zamajac

Znaci u pitanju je passat 3b 2000godina,116Ks tdi 6 brzina...
Mislim da mi je otisao zamasnjak plivajuci....Jer sve ok radi,al problem se javlja kad saltam u rikverc cuje se lupkanje, i u drugoj brzini kad stisnem gas i pustim naglo on lupi....Tako znaci iz 4 u 5 naglo kad pustim kvacilo i po gasu on lupne...A kad polako sve uradim nis se necuje..Znaci necuje se uvjek...I hoce to da uradi kad kocim naglo....
Sad sve bi to uredu bilo da ja nemoram sutra do austrije i njemacke iz Kladuse....Da li mogu tako da vozim gore i nazad znaci oko 1200km...
Znaci zanima me da li to osstavlja na putu,kakve su stete???....To lupkanje je pocelo prije 1500-2000km....
Moram da idem na put a nemam vremena da to sredim....Pa da nebi sebi stete nabio sa jos gorim stvarima nekima + slep sluzba do bosne**

Nekima motor trese pri kretanju, a ja sa tim i bas nemam problema kad sam u prvoj brzni, al u rikverc hoce odmah....
Brzi odgovori mi trebaju DA LI KRENUTI NA PUT?
Koliko se moze s tim voziti?

Član
Ja lično mislim da ti odgovor na to već znaš ;)

Sve je u Božijim rukama :icon_smile:

Član
A jesi siguran da je zamajac? Meni to prije lici na nosac motora, pogotovo zbog rikverca... Zamajac kad ode, masina se zatrese kad palis, i kad ugasis, nemiran rad motora na leru itd

Početnik
Odi u bihamk,uclani se i idi na put bez razmisljanja.Ako auto izda slepanje ti je dzaba,a clanarina je mizerna.

Legend
Upravo.. htio sam ti reci, kad je vec takva situacija, platis 30km clanarinu, i gdje god da stane, imas slepu, ako se vec to nedaj Boze desi ;)

Početnik
Imao istu dilemu oko plivajuceg zamajca,ali ispostavilo se da mi je otisao onaj mali nosac mjenjaca.Zamijenio i nemam vise problema ;)

Član
Ako je presao preko 130 - 150 hiljada od zadnje zamjene zamajca ili ako ga nikad nisi ni ti a ni prije tebe mjenjali onda je zamajac.

A nosac se jako lako provjeri otvoris haubu i neko sjedne u auto povuce rucnu i pokusa da krene a ti gledas u motor, ako motor skoci i lupi onda je nosac.

Kakav ti tu strucnjak treba ?

Ja sa takvim ne bi isao na toliki put ako je do zamajca, mozda bi i prosao ali da vozis ko baba od 97 godina ali i to mozda.

Sto da posle platis popravku par hiljada kad mozes samo hiljadu sada ako je zamajac :D

Ako lupi kad krenes lagano a ne da startas trku, ili ako u pokretu lagano dodas gas pa pustis a on lupi onda tipujem na zamajac.

Evo dosao sam sa puta, sve ok proslo, ide auto dosta dobro, nekad je znao da zatrese al nista strasno... Znaci izdrzao je put... Sad cemo da provjerimo st aje tacno...

Član
ja ne bih rekao da je zamajac, to je najvjerovatnije nosač motora, nosač mjenjača, eventualno potisna
zamajac kad ode čuje se "kuckanje" kao da se strese nešto kad gasiš auto, isto tako čuje se i u leru kad ga malo jače podereš pa ostaviš da odradi, ali najbolji test za zamajac ti je voziš 50 km/h u četvrtoj i pritisneš gas do kraja, e tu ako je zamajac loš auto se strese kao da ga je zemljotres opelio (naravno zavisi i koliko je poderan zamajac)