Plivajuci zamajac

Plivajuci zamajac

hrkne kod paljenja i gasenja,zatrese na oko 1800-2100 obrtaja i kada rikne skroz onda trese ko ludo,i cuje se i na standgasu... rikne zavisno od voznje najkasnije na 200000(ovo je za VAG ove 1.9 tdi-e)

Član
Opel 2.2dti. Cuje se kod gasenja, ali se nista ne trese, sve je potpuno normalno, ima malo lufta u papucici kvacila, i posle nekoliko kilometara postaje da bude tesko ubacivanje u brzinu, a kad se tek upali auto ulazi normalno...Majstor kaze set i zamajac, postoji li mogucnost da nije zamajac, da je recimo samo do korpe ili druk lagera?

to ti nebi znao reci,ja cekam da mi pocne tresti jace pa da ga mijenjam,mada se nadam da nece jos dugo jer zamjena kosta od 700KM pa nagore ,jbg... :icon_cry:

Član
@zela:I ja sam tako ukapirao, da je pre korpa ili druk, njemu je onaj hidraulicni druk koliko sam razumeo, pa mozda on zakazuje nakon nekoliko pritiskanja pedale.
@nermin: Inace zamajac i set kostaju bez zamene skoro 900e, ako je 700km to je dzabe, mozda je tu jeftinije?

Pa vidi malo i kod nas gdje ti je blize, nek ostavi njih par brojeve od nekih boljih majstora, ne kosta te nista cuti druga misljenja, nego iskesirati pare na sto treba i sto ne treba ;)

Početnik
Logicno ako je hidraulicki kad se zagrije ulje postaje rijedje i to je to..Isto tako kod jarana mi Audi A3 rtresao svi govorili zamjac,on uzeo zamjenio samo korpu lamelu i druk i sve 5..a isto tako treslo mu samo dok se zagrije ;)

Član
Moguće je da je hidro druk strado , meni se to desilo na Vectri B 2.0 DTI kad sam je dovozio iz Italije ,dok sam vozao po gradu sve ok ,ali kad sam izišao na auto put ,nakon 50-60 km kad sam trebao prešaltati ,nema šanse ,papučica skroz propala , živ sam se skenjo ,kad više nije mogla povući u petoj ,pa sam morao stati , ubaciti u treću i pun gas , i tako od straha stao drukati po kvačilu:lol: , kad poče polako dolaziti sebi i dobijati pritisak , tako sam je i dovezo kući.
Na kilometar prije nego što ću šaltati ,dobro izdrukam kvačilo i ono proradi ;), i čim se počne češće šaltati sve ok ,samo kad se ne upotrbljava kvačilo nakon 10-tak km počne gubiti pritisak.

I sve u svemu ,da ne palamudim više ,kad sam je odvezo majstoru ,problem je bio taj hidro druk.