Plinski amortizeri - savjet?

Plinski amortizeri - savjet?

Član
Ovako, doslo je vrijeme da promjenim amortizere a ne znam nesto puno o tome.. na autu imam weitec sportske opruge i obicne uljne amortizere, dosta je tvrdji ali ne dovoljno :D za gewindi trenutno nemam, a znaci ganjao bi samo nove amortizere.. pa sam malo gledao po ebayu i nasao ovo
http://www.ebay.de/itm/4-Supersport...oteile&fits=Model:Clio+II&hash=item33768e8e5b
jel neko upoznat s ovom dostavom do BiH jer nisam nikad nista narucivao ovako.. vidim da je dostava jos 50e i da li se ovo carini i kolika bi bila carina otprilike..
jos sam naletio i na ove amortizere koji mi se cine ok za ove pare (nadam se da je ovo cijena za 4 komada jer mi njemacki bas ne ide od ruke pa ne kontam bas najbolje) :D
http://www.ebay.de/itm/Kayaba-Stoss...oteile&fits=Model:Clio+II&hash=item336c0e1f14
citao sam malo po netu i komentari su ok sto se tice ovih kayaba amortizera.. e pa da vidim sta vi mislite o ovome (cijene, kvalitet, dostava do BiH) i zna li neko gdje se u Sarajevu i okolini prodaju ovi "obicni" plinski amortizeri, naravno novi.. pozdrav

Član
po google translate ovo drugo su ti samo prednji amortizeri. mislim da ti je lakse i isplativije naci nove u sarajevu i okolini (mogu ti ja licno to pogledati samo mi posalji podatke na pp od auta i sta tacno hoces)

Član
Ja na clio stavio monroe prednje amortizere, iskreno prezadovoljan, ako ti zatreba javi se ovdje su 230KM par prednjih, dobit ces ih na adresu za 170km sa dostavom ;)

kod mene je 1.4 16v mislim da nam je isti prednji trap u cjelosti ;)

BHT Ovisnik
kayaba ti je odlicna marka sto se toga tice,dostava i to bi te ovdje mogli zaklat jer je glomazno i tesko, imas ljude koji ti za 50ak km kupuje u njemackoj ove stvari i donose vamo,barem u nas, znaci ne placas tui dostavu od 50€ jer je za njemacku vecinom besplatno i na tu cijenu oko 50km uzmu sebi sto ti donesu,a isto tako ako si zainteresiran kao sto sam ja sebi radio, dođe ti oko 300km da ti od tvoj amortizera naprave gewinde,znaci na novo reparira amortizere,iskoriti tvoje zadnje opruge originalne ,a prednje dobijes nove,ili po potrebi ili a ko zahtjevas sve 4 i dobijes bulvalno nove gewinde,kvalitete sto su tvoji amortizeri, za oko 300km

Član
nikola imas pp..
brume gdje si ti uzimao svoje, na svim modelima ovih godista je isti ovjes osim na 2.0 16v tj. na sportu.. ali me zanimaju samo novi..
duke_of_harlem dobra je to opcija ali evo sto vise citam o tome po netu a evo i u erolovoj temi o ebayu vise me to odbija, jer ima dosta nekih stvari koje bi izbjegao ako mogu, tj ako se kod nas mogu naci kvalitetni plinski amortizeri radije bi ih uzeo nego se peglao sa ovim dostavama, carinama i porezom i to je opet velika cifra na kraju..
cole, licno ne poznajem nikog ko bi mi mogao tako nesto uraditi tj dovuci ih iz njemacke iako bi to mozda bila najbolja varijanta al jbg.. a sto se tice tog prepravljanja, iskreno ne bih da eksperimentisem a i sto se tice visine auta dovoljno mi je nisko sa ovim oprugama (s obzirom na nase ceste) znaci samo bi htio da bude malo tvrdji nego sad i to je to.. hvala svima na komentarima i pozdrav!

Član
Imam opciju gdje sebi kupujem dijelove za clio i sva ostala auta raji, znaci direktno nabavlja svim ovim sto prodaju po radnjama u Sarajevu i naravno uzimaju sebi jos na tu cijenu, ja to dobijem iz prve ruke, nazovi me 061/537-432 pa se sve dogovorimo.

Novo je sve u kutiji znaci nista ne brini jer nebi sebi na auto stavljao.
Jucer kupio set zupcastog bez vodene pumpe Ina lezajevi ( France ) i Dayco remen pojacani, 160KM ;) Ovdje je 220KM to sve ;)