Plin na 1.3 motoru

Plin na 1.3 motoru

tetak mi ima na golfu 1.3 plin, sa 10KM prelazi sada oko 80km,,,,

auto ne da je kamila, jad i cemer....
mada on je sa njim evi dvije godine na more isao, on to laganini, max moze naguliti 100km/h i to na extremnim pravcima, ali malo malo ima problema, vazda jadi, te ovo te ono, isplativije bi mu bilo da je ostavio na benzinu, jer koliko je na plin i kvarove dao dodje mu skoro pa isto......

na elektroncima je opet drugacije, mnogo bolje i sigurnije (mada ni to nije sjajno)....

a opet, drug na nisanu 1.6 vec 3g koristi plin, nikada nikakvih problema, isto karbas,,,,

sve u svemu, moze se uraditi, postane jos malo veca kamila, natovaren uz kakvo brdo zaboravi, i spreman biti na razne zajebancije i kvarove,,,,,,,jbg, ali tako je neminovno.....

opet, i po meni je isplativija varijanta kakav dizelas ubaciti i to je to,

Član
A u pm, baš ste mi ono "skresali krila" i to sve skupa sa percima. :lol:
Opet kažem, na 1.8 je ideala. Naravno da sam očekivao da će ić kilavije 1.3 na plinu, al su mi ti popratni kvarovi.... :smajli10:

Član
Drug mi na golfu 1.3 ima plin i stvarno se hvali da mu se isplatilo sto se tice potrosnje, al i njega neki kvarovi ogulise...

ja mislim da je na ovaj 1.3 motor, bolje tih 400 450 km uloziti
u motor i karburator, znam da je tesko naci majstora koji ce pravilno podesiti
karburator, ali bolje je u to uloziti nego na plin, e sad plin kad ugradis vozices se za max 10 km 100km,
druga stvar je da ces se voziti sporije, opet sve zavisi od stanja motora i plinske instalacije,
te ventila koji ljudi zavrcu da bi potrosnja bila manja, ja sam vozio 1 1.3cu na plin, test je bio
uzbrdo drugom do 60, sto je navukao relativno brzo, i nije izgubio previse snage da ne moze da ide,
opet komsija mi ima 1.3cu koja uzbrdo skroz slabo ide, sve u svemu, moj prijedlog 1.6 ili 1.8 motor i plin,
na 1.6 se extra ponasa za druge ne znam

Član
Drug bubni ti njemu plin, nisata nece biti karburatoru, nema on sta sa plinom, karburator je samo igra ulogu na leptir gasu da pusta plin, i saug i nista vise!Ja imam plin na 1.5 motoru i leti auto obicni vakum sistem na karbasu, samo neka ga nezavrcu skroz kada budu stelovali nek trosi litar vise ali bolje ide!Moj drug ima plin na dvojci 1.3 ali ajnspric i ide mu bez problema!

Član
novi stojadinov karb kupiti,nije preskup,nije velika konverzija (radio sam vec to) i onda staviti plin,stojadinov karb ima vec prikljucak za plin....
ali kad stavis novi karb i provozes se jedno vrijeme,mislim da neces ni pomisliti na plin.....

Član
-Suki- je napisao(la):
novi stojadinov karb kupiti,nije preskup,nije velika konverzija (radio sam vec to) i onda staviti plin,stojadinov karb ima vec prikljucak za plin....
ali kad stavis novi karb i provozes se jedno vrijeme,mislim da neces ni pomisliti na plin.....

Šta konkretno se prepravlja drug, kod mene je dvogrli Pierburg 2E.

Član
samo međuploca....doduse ja sam stavljao na golfa mk1... 1,1 i 1,3 masiunu... nez jel kod tebe isti prikljucak na usisnu kao kod njih...ali na ove sam stavio gotovo bez problema.....
mehanicki cok,provuces sajlu...-15 on sastavi kao avion i vec nakon 2 min mozes vratiti cok....nema zajebancije ni niceg...
novo je novo....