Plin na 1.3 motoru

Plin na 1.3 motoru

Član
Pošto planiram u januaru ugraditi plin u dvicu golfa, al sa 1,3 motorom (40KW - elektonsko paljenje), zamolio bih one koji imaju ugrađen plin na ovom motoru (ako ih ima uopšte:lol:) za savjet da li da ugrađujem ili ne, odnosno, da li ovaj motor uopšte može podnijeti plin, a da nema stalno neke probleme oko istog i za eventualne popratne "dječije bolesti" nastale nakon ugradnje.

Odmah da kažem da imam iskustvo sa plinom na 1.8 motorima - karb. i sekvent (zadovoljan), al 1.3 je druga priča, pa stoga...svaki komentar "na osnovu ličnog iskustva" je dobro došao:icon_smile:

Član
ja mislim da je to preslab motor,po svim mogucim karakteristikama,ja sam ga imao i ne znam koliko kod tebe trosi da moras plin da ugradis.
Kad ugradis plin,prvo brdo na koje naidjes prebaci na benzin:lol::lol::lol:

Član
Hehe, toga se i bojim, al da vidimo još šta će ljudi da kažu...al samo bez pošalica, ozbiljno je pitanje :D

Šalim se, stvarno sam ozbiljan :icon_smile: a troši od 7,1 do 9,5 - kako kad i kako koje doba godine, broj putnika, itd. Kako ide...puno troši :lol: pa reko da okrenem bar na ekonomsku komponentu, kad neće da vuče.

Inače, 1.8 golfać troši 7,74 l plina na otvorenom - prije par dana od SA do BL i nazad, preko Vlašića, malo jača vožnja, znači nije baš ono "penzija". Slabo ko oće da vjeruje, al stvarno je tako. Zimi 1.8 srkne - 11,5 l po gradu.

Član
Brate mozda bi ti bolje bilo da mu ugradis 1.6D :icon_question: izaslo bi te malo skuplje nego plina al bolje zato ;)

Početnik
da,da, jesu poznati kao veci potrosaci,plin se moze ugraditi,ali na otprilike 5-7mjeseci(ovo ti nije tacno moze i po 2 godine yavisi od voznje)dolazi do trokiranja i moras karb.cistiti,a definitivno ce ti se isplatiti uvodjenje plina,e sad kako ce vuci to ti nezam..pozzz

Član
kao prvo sudeci po potrosnji malo ti se karbas rastelovao...a taj motor bi duplo manje trebao trositi moj drug ima takav..isti i puno smo toga presli sa njim..
tako da bi ti trebao pregledati motor prvo pa tek onda odluciti se za plin ;)

Član
Imao sam Golfa 1.3 iz iskusta znam kako je zedan :D , ona verzija sa ajnspricom je druga prica auto trosi kao upaljac a i ide dobro , prijatelju poslusaj me ugradi mu 1.6D i miran si a jos ima 5 brzina....

Član
@stilo - ne isplati se ugradnja dizela u 1.3 jer se mora dosta toga mijenjati pored motora (mjnjač, izduvna, lijeva poluosovina, glavni kočioni, veći diskovi, veća kliješta, svi agregati ...), al da ne razglabam sad šta i kako, ode tema ukoso.

@ mirolu
mirolu je napisao(la):
plin se moze ugraditi,ali na otprilike 5-7mjeseci(ovo ti nije tacno moze i po 2 godine yavisi od voznje)dolazi do trokiranja i moras karb.cistiti,

Zaista mi nije mi jasno šta si želio da kažeš :icon_question: jer ne mogu da skontam nikako na šta se ovaj dio komentara odnosi (ne kontam gdje sam pomenuo 2 godine, itd.).

Auto je ispravan i zaboravite potrošnju. Motor je slab, i njemu potrošnja varira od 6,9l penzija vožnje pa do 10l zimi, kad je upali, malo vozi, pa ugasi. Nemojmo sad o tome, plz.;)

Početnik
problem pri kojem trokira,trza u voznji gasi se dolazi zbog koristenja plina,i zezne ti karb.a zavisi koliko ga vozis i kad ce doci do toga..

Član
Misliš za sve motore sa karb, ili konkretno za 1.3, pošto vozim i 1.8 karbaš, koji ne trokira u vožnji niti se gasi, a pregulio je na plin ko zna koliko.

Početnik
to se pokaze kod swih motora sa karb.imam kosmiju koji na svojoj dzeti 1.3 (plin)ide na ciscenje karb.skoro pa svaki 5 mjeseci,ali doduse on se voza sa njom od jutra do mraka..

Član
Imam i ja taj motor 1.3,ja licno kazem nemoze njega tito nasuti,moj trenutno gradske i citavo ljeto tako nemogu da ga spustim ispod 10,5 litara i to ako toliko spustim uspjeh,a ide ko *****,hajd da je sta jace pa nebi zalio,i onda sam mislio da taj plin ubacim,al kad sam vidio i cuo sta cini plin karbu rekao sam neka hvala,onda mislio uzet kakav dizel motor i ubacit,al opet rekao sam nema mi racunice,jer auto do ljeta ide na prodaju,tak da ako ce ostat kod tebe duzi vremenski period zvekni mu kakvog dizelasa i miran si,a ako ne suti i sipaj koliko mozes ;)