Plastika u motoru vw 1.8

Plastika u motoru vw 1.8

Član
Prilikom mijenjanja lezajeva na radilici u mom golfu IV, 1.8 benzin, kolega je zaboravio vratiti plastiku koja ide ispod radilice, u karteru. Koliko je ona neophodna, koja je njena funkcija i da li moze to da izazove neki kvar, posto motor za sada odlicno radi, a suvise je komplikovano skidati ponovo karter.

Poz

Član
Ne znam na kakvu plastiku mislis jer spominjes skidanje kartera.
Ako mislis na onu dole zastitu plastiku, bilo bi pozeljno da je imas, a ne znam kakav bi kvar mogla prouzrokovati na samom motoru.

Član
@franki citaj malo bolje,ne zuri sa odgovorima :)
Misli covjek na plastiku koja dodje u karteru izmedju/kod uljne pumpe i radilice.Ne znam druze sta da ti kazem,znam da je drama zeznuto skinuti karter ali mislim da ta plastika nije tu tek bezveze.Ali isto tako mislim da mozes voziti bez nje i da se nece nista desiti motoru.Ako imas priliku da je vratis,vrati je,ako ti je neki problem,onda nek stoji...:icon_smile:

Član
Lexillium je napisao(la):
@franki citaj malo bolje,ne zuri sa odgovorima :)
Misli covjek na plastiku koja dodje u karteru izmedju/kod uljne pumpe i radilice.Ne znam druze sta da ti kazem,znam da je drama zeznuto skinuti karter ali mislim da ta plastika nije tu tek bezveze.Ali isto tako mislim da mozes voziti bez nje i da se nece nista desiti motoru.Ako imas priliku da je vratis,vrati je,ako ti je neki problem,onda nek stoji...:icon_smile:

Upravo na tu plastiku i mislim, a vidim da znas sta znaci skidati karter... Negdje sam procitao da ona sprecava da radilica "udara" po ulju i da se ne stvara pjena od ulja koje bi onda mogla pumpa uvuci u sebe, mada mislim da se to ne moze desiti jer je usis od pumpe potopljen u ulju...