Pitanje....

Pitanje....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
brate kod mene na otpadu ima 15 celicne feluge,bez guma ...

samo nekontam sto moraju biti 15" ... nemogu manje

Član
cuj presiroko 215,ja vozim na 205 55 16 zimi,alu felge,imam i celicne al mrsko mi njih stavljati ruzno auto bude.

nije presiroko al voziti iste felge i zimi i ljeti nije okej,so malo nagrize felge,ostete se jbg

Član
drug eno neko ti je rodavao a 120KM 15" celicare za fiat vozila.. otidji na m.a.r.k.e.t i malo potrazi neki dan ja nasao.. ja mislim da tebi radi klijesta nemogu 14"... stavi celicar ei zimare za zime i vozi.. ja nebi na alu felgama nikako zimi vozio..

IGY

Član
dva seta je najbolje imati ako si u mogucnosti
duze traju i jedne i druge gume jer se trose naizmjenicno

Član
Najeftinije ti je da ne vozis onda zimi! Po meni je najbolje kao sto Igy kaze dva seta i mjenjaj, ljeto zima, jednom ces platiti kako treba ali ce ti biti duze! A bolje ti je za zimu celicne, jer i ako ih ostetis, to su celicare, lakse je kupiti jednu celicnu, nego alu! ;)

Član
Nemoj da uticem na tebe, ali ja bih ipak nasao bilo kakve celicne sa sto uzim gumama i dobrom sarom za zimu! Nije se igrati zimi sa sirokom gumom! Imao sam situacija da skliznem sa asfalta zbog sirokih i niskoprofilnih guma i na svu srecu bez posledica ikakvih po auto. Pozz i razmisli dobro.

Član
GreenDevil je napisao(la):
zimi ganjaj sto uze gume nemoj se zezat s tim.nađi neke 15"-ke i kakve 185 ili ako nema onda 195
Upravo to, ne vozis dzipa nekog.. Ne zaj*aji se sa zivotom ,17ka guma 225 je 30 puta manje stabilnija od 15ke i 195 gume, ali ti radi kako hoces.. Mi smo na vektri imali 215/55 ,pa skinuli i stavili 205 , auto je 10 puta stabilnije na 205, jos su bile Goodyear UltraGrip nove sve 4 gume

Član
Hvala svima na savjetima,nista gledacu onda ipak 15 celicne ili da vidim alu 15 neke ! Znam i ja da je najbolja varijanta 2 seta,tako sam i na bravu imao,ali malo finansije zezaju pa... Nacemo nesto ipak!

Početnik
hmm.. moj ti je savjet da stavis neke celicne manje gume ;)
tako da ce ti ove 17' ostati ocuvanije nece ih sol nagristi niti bilo sta ;)
znaci nadji druge felge koje su manje bolje ti je za zimu manja guma :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.